РЕЦЕПТ С ХИЛАНДАРА Ево коју чорбу једу МОНАСИ у време поста! Најукусније јело на води, организму баш ПРИЈА

Ближи се почетак Ускршњег поста, а сви који га се придржавају већ полако размишљају шта би све могли да спремају у том периоду од седам недеља.
corba
Фото: pixabay.com

Осим посне сарме, ђувеча, подварка... једно једноставно јело ће вас оставити без текста.

Ради се о чорби од кромпира и шаргарепе на води, коју монаси са Хиландара стално праве у том периоду.

Лагана је, пријаће вам, а укус је божанствен и у то ћете се и сами уверити.

Састојци:

- кромпир

- црни лук

- шаргарепа

- зачини (першун и оригано)

Припрема:

1. Кромпир оперите, ољуштите и исеците на коцкице.

2. Шаргарепе оперите и исеците на колутове.

3. Узмите шерпу, сипајте уље да се загреје, па ставите црни лук да се продинста.

4. Затим се додаје шаргарепа и кромпир, сипајте воду, посолите и кувајте на тихој ватри док не омекша.

5. Када поврће омекша шерпу склоните са рингле и додајте зачине.

Дневник/Лепоте Србије

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести