Ресепт дана: Кус-кус са пилетином

Ака сте се за заситили домаће кухиње, пробајте мало оријенталну.  Предлажемо вам оброк са кус-кусом.
kus kus
Фото: pixabay.com

Састојци:

2 пилећа карабатка

1 главица лука

2 шаргарепе

1 црвена паприка

1 жута паприка

1 тиквица

2-3 шпаргле из конзерве

1 кашичица црвеног бибера

кашичица кима

2 шоље кус-куса

маслиново уље

со и бибер

 

Припрема:

Месо нарежите на коцкице. Насецкајте лук. Очистите паприке и нарежите их на веће коцкице. Огулите шаргарепу и насецкајте је на комаде. Тивицу оперите и исеците на комаде.

На маслиновом уљу мало попржите лук, додајте месо, динстајте десетак минута па додајте поврће. Динстајте док не омекша. Зачините.

У засебној посуди у сланој води скувајте кус-кус. Потом га процедите и исперите под млазом хладе воде. Кус-кус помешајте с пилетином и поврћем, посолите, побиберите и поспите сецканим ориганом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести