СТАРИ РЕЦЕПТ ЗА ТАРАНУ Рендано тесто кувано у млеку, укус који се не заборавља

Стари југословенски рецепти су познати као практични, а преукусни. Зато испробајте и тарану кувану у млеку. Уколико сте више заинтересовани за слану варијанту, препоручујемо да поменуту тарану припремите са добрим, старим парадајз-сосом.
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Постоје те неке јефтине посластице које су наше баке некада стално правиле, а о чијем укусу се и дан данас говори. За њих су потребни основни састојци, као што су брашно, јаја, шећер и млеко.

Не постоји домаћица из бивше Југе која није знала рецепт за тарану. Старинско и домаћинско тесто које се ренда може да се користи и у сланим јелима.

Састојци:

  • 3 јајета
  • око 300 г брашна
  • 1л млека
  • 1,5 кесица ванилин шећера
  • 4 кашике шећера

Припрема:

У шерпу сипајте млеко и додајте шећер и ванилин шећер.

Док се кува умесите тесто од брашна и јаја, па покријте и оставите да одстоји неких 20 минута.

Када млеко прокључа изрендајте тесто изнад шерпе.

Оставите још неких 5 минута да се кува на умереној температури. 

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести