У СУСРЕТ 8. МАРТУ - ОБУЦИТЕ КИЛТ и спремите ЈАЈА НА ШКОТСКИ НАЧИН Слана ђаконија за целу породицу

Уживајте у богатом и традиционалном укусу Шкотске с нашим рецептом за јаја.
б
Фото: Pixabay.com

Састојци (имамо у виду све неопходно и за фил и за поховање):

  • 500 г млевеног меса
  • лук
  • кашичица црвене паприке
  • 8 јаја
  • две кришке хлеба
  • пола децилитра млека
  • два чена белог лука
  • бибер, со
  • пола шољице брашна
  • пола шољице презли
  • першун

За фил:

пет куваних јаја

За поховање:

два јајета

пола шољице брашна

пола шољице презли

першун

Припрема:

Издробите хлеб и натопите га млеком.

На уљу пропржите ситно сецкани лук, додајте га млевеном месу, зачините, па сједините са хлебом натопљеним млеком, једним јајетом, белим луком и сецканим першуном.

Поделите масу на пет делова.

Направите од првог пљескавицу, ставите на њу ољуштено кувано јаје, преклопите месом, па обликујте рукама лопту.

Лоптице уваљајте у смесу за поховање и пржите на загрејаном уљу пар минута на јачој ватри, а затим на лаганој још 20 минута.

Вадите на кухињски папир и служите са павлаком.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести