Чувам љубав и Тони Цетински победници Београдског пролећа

БЕОГРАД: Песма "Чувам љубав", коју изводи Тони Цетински гласовима публике проглашена је за победника фестивала забавне и поп музике Београдско пролеће, који је одржан у петак вече у МТС дворани.
s
Фото: Youtube Printscreen

Друго место, према мишљењу публике, припало је композицији "Компањеро", коју изводи Жељко Васић, а треће место заузела је композиција "Плакаћеш" коју изводи Мирза Селимовић.

На фестивалу су уручене и награде жирија за најбољу композицију Душану Бачићу и Дејану Николићу за "Атлантиду", коју изводи Кристијан Рахимовски, док је награда за најбољи текст припала Борису Пинговићу за композицију "Живот".

Награду за најбољи аранжман добио је Александар Филиповић за композицију "Опрости ми", коју изводи Филип Жмахер, а за најбољу интерпретацију Бојана Стаменов и Марко Тоља за композицију "Кад кажеш љубав", аутора Уроша Теофиловића и Андреја Пауновића.

На фестивалу су додељене и три специјалне награде, а композицији "Чувам љубав", аутора Амила Лоја и Адиса Сирибубала, припала је и специјална награда Накси радија.

Специјалну награду МТС дворане, која је направљена од дела оригиналног бакарног крова Дома синдиката, добио је Ладо Лесковар за композицију "Београд и ја".

Удружење композитора Србије доделио је награду Владимиру Марковићу за композицију "Опрости ми", коју изводи Филип Жмахер.

Фестивал забавне и поп музике Београдско пролеће одржан је у МТС дворани, где је на истом месту и рођен, пре тачно шест деценија, у тадашњој Дворани дома синдиката.

Чувени фестивал је наставио да живи да у коорганизацији Радио Телевизије Србије, Color Media Communications и Комбанк Дворане.

Ове године на музичком фестивалу изведено је 18 нових композиција.

Наступили су Тони Цетински, Жељко Васић, Ладо Лесковар, Јасна Госпић, Филип Жмахер, Борис Режак, Мирза Селимовић, Давор Јовановић, Бојана Стаменов и Марко Тоља, Кристијан Рахимовски, Маја Сар, Дејан Најдановић Најда, Бојан Маровић, Лукијан Ивановић, Игор Симић, Сашка Јанковић Јанкс, Ангелина и Борис Пинговић уз пратњу Ревијског оркестра Музичке продукције РТС-а

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести