Дикаприо похвалио очување реке Неретвице у БиХ

САРАЈЕВО: Глумац Леонардо Дикаприо је на свом Инстаграм профилу поново показао да помно прати борбу за реке у Босни и Херцеговини, а овај пут је похвалио успех грађана у спречавању градње две мале хидроелектране на Неретвици, пренео је сарајевски портал Кликс.
dikaprio
Фото: Youtube Printscreen

Он је, како се наводи, ове добре вести за реке Босне и Херцеговине поделио са својим пратиоцима и поручио да је Министарство просторног уређења отказало грађевинске дозволе за два мала хидроенергетска пројекта на, како је написао, "прекрасној реци Неретвици".

Локална заједница и њихове невладине организације ''Пусти ме да течем'' и ''Зелени Неретва'', које заступа правни тим у Архаус центру, организовали су правни изазов и протесте због ова два пројекта. Осим тога, заједница је формално затражила од кантоналног тужилаштва да размотри подношење кривичних пријава против јавних службеника који су прекршили закон издавањем дозвола без консултовања јавности, написао је Дикраприо.

Навео је да се месне заједнице на Неретвици жестоко противе било каквим грађевинским пројектима на њиховој реци.

Оптужбе су још у току, али ако прођу, то ће бити снажан сигнал упозорења другим локалним политичарима да поштују владавину закона, написао је Дикаприо.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести