Хари и Меган остали без титула али се и даље тако потписују

ЛОНДОН: Иако је јуче објављено у званичном саопштењу Бакингемске палате да се принц Хари и принцеза Меган Маркл више се неће служити својим краљевским титулама нити ће добијати новац од краљевске породице, они се тога још увек не придржавају.
megan princ hari
Фото: Tanjug (Daniel Leal-Olivas/Pool Photo via AP, file)/Megan i Hari

Наиме, само пар минута након што је саопштење из Палате угледало светлост дана, Меган и Хари су на свом сајту "Sussex Royal" пустили објаву о промењеним улогама у краљевској породици и потписали се као "њихово краљевско височанство", иако су те улоге управо лишени, пише Дејли мејл.

Они ће од сада бити именовани само као војвода и војвоткиња од Сасекса, без епитета "њихово краљевско височанство".

Светска јавност одмах је ово прокоментарисала као провокацију, а иако је прошло 12 сати од објаве, Хари и Меган ову "грешку" нису исправили.

Такође, како преноси ББЦ, војвода и војвоткиња од Сасекса рекли су да намеравају да надокнаде новац за поправку Фрогмора, куће коју су користили, а она ће остати њихов дом у Уједињеном Краљевству.

У питању је новац пореских обвезника који су искористили да би реновирали свој дом. Они би требало да врате око 2,4 милиона фунти, колико је уложено у сређивање имања које се налази недалеко од Виндзора.

Нови аранжман ступа на снагу на пролеће ове године, саопштила је Палата.

У најновијем саопштењу краљица је рекла да је задовољна јер је након "вишемесечних контроверзи и нагађања" пронађен конструктиван пут за њеног унука и његову породицу.

"Хари, Меган и Арчи ће увек бити много вољени чланови моје породице. Препознајем изазове које су искусили као резултат интензивног надзора у последње две године и подржавам њихову жељу за самосталнијим животом. Желим да им се захвалим на преданом раду у овој земљи, у заједници и шире, и посебно сам поносна на то што је Меган тако брзо постала члан породице. Сви се надамо да ће им данашњи споразум омогућити да започну изградњу срећног и мирног новог живота", поручила је Елизабета Друга.

Иако више званично неће моћи да представљају краљицу, пар је нагласио да ће и даље подржавати круну и Елизабету.

EUR/RSD 117.5816
Најновије вести