Накси звезда за Сергеја и Александру 

У време када су многи певачи и уметници угрожени због пандемије коронавируса, за неке од њих стижу и лепе вести - Сергеј Ћетковић и Александра Радовић проглашени су за певаче године по избору слушалаца Накси радија.
е
Фото: Жељка Димић

Уручење ових признања ујединило их је у поруци да музика представља незаобилазни део живота свих нас, као и да се надају да ускоро стижу бољи дани за све уметнике. Слушаоци Накси радија наградили су и Здравка Чолића, Северину, Невену Божовић, групу Црвена јабука и Жељка Самарџића.

Поп певач Сергеј Ћетковић истакао је да награда за певача године стиже у години у којој прославља двадесет година музичке каријере.

– Обрадовала ме је већ номинација. Титула „певача године“ за мене има велико значење у овој години. Цела ова ситуација подстакла ме је да радим и припремам нове песме, јер желим да својој публици захвалим на дугогодишњој подршци. Једна од њих је и песма „Вратиле се птице“ објављена овог лета – каже Сергеј, који се захвалио слушаоцима Накси радија на подршци. – Кренули смо полетно почетком године, од великих концерата у Загребу и Сплиту, па до Мостара и Бањалуке... имали велике планове за концерт у Београдској арени, али нажалост десила се корона. Мало смо подигли ручну и ставили све „на лер“. Ово време сада користим за породицу и све оно што нисам стизао у претходном периоду - рекао је Сергеј.

Његова колегиница и кума, Александра Радовић, ове године проглашена је за певачицу године након гласања слушалаца које је трајало месец дана. Када је поп музика у питању, ова титула не чуди, јер је позната певачица овог фебруара представила нови албум са кога су се већ издвојили хитови „Не хвала“, „Љубави моја“, „Где ћеш ову ноћ“ и „Живим бол“.

– Албум „Предворје живота“ објављен је уочи проглашења пандемије коронавируса у свету. У првом тренутку чинило ми се као да ће сав труд и рад целог мог тима пасти у воду, што на крају није био случај. И ова награда сведочи о љубави публике и подршци којом сам награђена све ове године. Хвала публици на скоро две деценије подршке и љубави. Награда „Накси Звезда“ за певачицу године ми је посебно драга и једва чекам да је прославимо на концертима и наступима широм региона, када се за то стекну услови – истиче Александра Радовић, која је, пре неколико месеци за наш ТВ магазин рекла да њена музика није на „прву лопту“.

– Неретко се догађа да ми људи пишу како су им моје песме помогле у кључним животним тренуцима. Не постоји већа срећа за једног уметника, извођача, музичара – рекла је тада певачица и додала да је на њеном новом албуму радила с провереним тимом сарадника који је добро познају, баш као и она њих. – Албум је интерпретацијски и аранжерски доста једноставнији. Све је чисто и сведено, продукцијски је диван, тако да једноставност и чистота осликавају све песме. По томе се разликује од већине претходних. Сасвим је растерећен, нема никаквих вокалних бравура, испевавања и препевавања, све је веома једноставно, јер сам у фази живота кад ми то није битно. Више немам потребу да се било коме доказујем, сада ми је само важно да уживам у својој музици - рекла је Александра.

Поред Александре и Сергеја, „Накси звезда“ на основу гласова слушалаца додељена је у још четири категорије. Песма године је Северинина „Рођено моје“, албум „Сарајево 1985. – 2020.“ којим група „Црвена јабука” слави јубилеј проглашен је за албум године. Тријумф Здравка Чолић и шест узастопних Арена у Београду овенчане су признањем за концерт године, а за најбољу музичку сарадњу награду су добили певачица Невена Божовић и композитор Душан Алагић за песму „Нестајем с ветром“. Поред признања у категоријама у којима су победници изабрани на основу гласова слушалаца, уреднички тим доделио је још два важна признања. „Накси звезда“ за изузетан допринос музици додељена је Жељку Самарџићу, а „Накси звезда“ за сва времена Здравку Чолићу.

Фото: Андреја Дамњановић
Почаст највећим музичким ствараоцима

Од како се додељује, награда „Накси Звезда“ синоним је за највеће музичке звезде и ствараоце чији рад је обележио претходну годину. Са жељом да инспирише и подстакне, Накси радио је 2011. године установио награду за песму године, која је 2018. године прерасла у „Накси Звезду“, како наводе организатори - једину радијску награду у региону.

– Поносна сам на то што смо и ове године успели да одржимо традицију, упркос ситуацији са пандемијом корона вируса. Најбољи певачи, композитори, ствараоци, заслужили су да их публика награди за њихов рад у години за нама. Хвала им на дивним песмама, концертима, и на томе што су својом музиком део сваког нашег дана. Честитам свим победницима –  изјавила је власница и главна и одговорна уредница Накси радија Маја Раковић.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести