Принцу Харију ипак три милиона од тате

ЛОНДОН: Принц Хари и његова супруга Меган Маркл ипак ће бити финансирани из краљевске касе јер ће моћи да рачунају на око три милиона долара које ће добијати од будућег краља, принца Чарлса.
megan markl princ hari
Фото: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein)

Последњих седмица Мегзит је главна медијска тема. Од када су принц Хари и Меган шокирали свет објавом да се одвајању од краљевске породице, не јењава радозналост јавности о њиховим плановима, пише Cheatsheet.com.

Сви желе да знају где ће краљевски пар живети након одступања. Хоће ли Мегхан задржати титулу војвоткиње? Је ли тензија између принца Харија и принца Вилијема довела до разлаза? Једна од најважнијих ствари код овог разлаза је чињеница да су Меган и Хари одлучили да постану финансијски нзависни оног тренутка када Мегзит ступи на снагу.

Колико је јавност упозната, они и даље воде луксузан и привилегован живот, ослањајући се на новац порезких обвезника. Када су Меган и Хари одлучили одступити са својих положаја, као старији чланови краљевске породице, најактуелније питање је било како ће убудуће зарађивати новац, како ће издржавали себе и свог сина.

На крају ипак испада да ће принц Хари и Меган наставити да узимају новац из краљевског фонда.

Часопис US Vikli пише да ће добијати финансијску подршку од Харијевог оца, принца Чарлеса.

Принц Чарлс део богатства остварује преко војводства од Корновила, приватног имања које финансира све његове активности. Иако више неће добијати приход од краљевских дужности, Хари и Меган ће моћи да рачунају на око три милиона долара које ће добијати од будућег краља, принца Чарлса.

Није реткост да дете добије део очевог наслеђа након његове смрти, али је принц Хари у овом случају изузетак, јер није ни наследник ни повереник, а и принц Чарлс није краљ и није умро.

Ова одлука је веома дарежљива и изненађујућа с обзиром на то да се принц Чарлс осетио изданим Харијевом напрасном одлуком да одступи са свог краљевског положаја.

EUR/RSD 117.5753
Најновије вести