Принц Хари изгубио од таблоида

ЛОНДОН: Принц Хари је изгубио правну битку коју је водио против британског таблоида Мејл он Сандеј, јер је независна организација за стандарде штампе оценила да новине нису прекршиле правила новинарства.
hari, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)

Прича која је објављена у априлу прошле године тврди да је серија фотографија које је принц Хари објавио на интернету, уочи Дана планете, довела читаоце у заблуду, јер није назначио да су животиње биле "дрогиране" и везане.

Хари се жалио Независној организацији за стандарде штампе због лажног извештавања, али је његов случај одбачен, јер организација сматра да новине нису прекршиле ниједно њихово правило.

Према речима, председника организације, Хари тврди да је 2016. године објавио неуређене фотографије на веб страници краљевске породице и да су оне биле доступне свакоме ко их је хтео видети. Додао је и да је поставио слике на Инстаграму како би подигао свест, а не да би показао своју вештину фотографисања дивљине.

Хари је у жалби написао и да је у наслову фотографије стајало да су животиње пребачене како би се сачувале, па да зато није било потребе да се експлицитн напише да су животиње под седативима или да су везане, јер то читаици подразумевају.

Прича коју је Мејл он Сандеј објавио имала је наслов "Дрогиране и везане... Шта вам Хари није рекао о инспиративним фотографијама дивљих животиња".

У чланку стоји да је слон на слици везан и да војводини Инстаграм пратиоци нису могли то видети, јер је фотографија изрезана. Додали су и да је Харијев агент одбио да коментарише ову тему, преноси Си-Ен-Ен.

Принц Хари и Меган имају лош однос с британском штампом откад су објавили своју везу. Они често јавно говоре о немилосрдном и агресивном објављивању прича, поготово оних о Меган, за које принц сматра да имају расистички тон.

Пар је тужио неколико британских таблоида. Прошлог октобра Меган је тужила Мејл он Сандај, јер су објавили њена приватна писма, која је писала оцу. Пар сматра да су писма селективно уређена како би новине повећале читаност. Неколико дана после Меганине тужбе, Хари је тужио власнике Сан и Дејли Мирора, јер су хаковали његову говорну пошту.

Тада је принц у подужој изјави написао да британски таблоиди воде кампању против Меган и да она подсећа на исту ону кампању коју су водили против његове мајке, принцезе Дајане.

Видео сам што се догоди када некога кога волим прогоне до тачке да га више не виде и не третирају као праву особу. Изгубио сам мајку и сада гледам како исте ствари раде мојој жени, објаснио је Хари у октобру.

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести