Супруге најбогатијих људи на свету: Паметне жене богатих људи

Најбогатији мушкарци на свету, осим успеха и новца, уз себе имају и паметне, згодне и прилично једоставне супруге. Њима слава њихових мушкараца није „ударила” у главу.
bil gejts
Фото: Tanjug (AP Photo/Ted S. Warren, File)

Присила Чен (35) супруга је оснивача Фејсбука, Марка Закерберга (35). Упознали су се 2003. године на Харварду где су заједно студирали. Закерберг је, по њеним речима, испочетка био доста стидљив и штреберски тип, али да је веза озбиљна, схватила је када јој је рекао „да би радије био с њом на састанку него давао испите”.

Венчали су се на интимној церемонији 2012. године. Присила је по занимању педијатар, а озбиљно се бави хуманитарним радом. Она и супруг донирали су преко 1,6 милијарди долара разним удружењима које се баве образовањем, науком и бригом за здравље деце.

Лорен Пауел Џобс (56), удовица Стива Џобса, такође је свој живот и занимање посветила улагању у образовање младих, помоћ емигрантима и социјалној правди као и  заштити околине. Посебно брине за децу која из финансијских разлога не могу себи да приуште факултет. Она и Стив су се упознали 1991. и заједно имају троје деце. Џобс је 2012. преминуо од рака панкреаса.

Лусинда Саутворт (40) супруга је саоснивача Гугла, Ларија Пејџа (47). Докторирала је на Стенфорду. Једно време је радила са супругом у Гуглу, али сада је код куће и брине за њихово двоје деце. Иако радо излази, а на њиховом венчању је било 600 званица на приватном острву, о њој се заправо пуно не зна. Али, такође доста новаца улажу у хуманитарни рад.

Талула Рајли (34), британска је глумица и „повремено” жена Илона Маска (48). Њих двоје су се наиме венчали и развели већ два пута. Упознали су се 2008. у Лондону и венчали у Шкотској две године касније. Након две године брака развели су се, али поново су се венчали 2013. Годину и по касније, Маск је поново затражио развод, али га је и повукао. Ипак, 2016. развод је окончан.

Ен Војчицки (46) супруга је још једног саоснивача Гугла, Сергеја Брина (46). Завршила је биологију и генетику на Стенфорду. Има своју компанију, а једна од сестара је председница управе Јутјуба. Брак са Сергејом завршио је 2015. када је открила да је већ две године вара с једном од радница у компанији.

Фабијана Флоси (44) удата је за Бернија Еклстона (89). Венчали су се 2012. године и о њој се заправо не зна пуно. За сада делује да су у срећном браку.

Макензи Безос (50) је активисткиња и списатељица удата за Yефа Безоса (56), оснивача Амазона, „тешког” 40 милијарди долара. Макензи је била једна од првих запослених у Амазону, на позицији књиговође. Објавила је неколико романа који су имали добре критике, а њена професорка, књижевница Тони Морисон, каже да је Мекензи била једна од њених најбољих студенткиња. Макензи се залаже за права истосполних парова. Џеф и Макензи су се венчали 1993. и заједно имају двоје деце. Недавно су се Макензи и Џеф развели јер је он пронашао нову партнерку. 

Сузан Либерман Дел је супруга председника управе компаније „Дел”, једног од највећих произвођача компјутера на свету. Председница је удружења која деци широм света слабог имовинског стања помаже у образовању. Пар је у браку од 1989, а заједно су донирали више 650 милиона долара у хуманитарне сврхе.

Мелинда Гејтс је супруга Била Гејтса, једног од најбогатијих људи на свету. Он може да се похвали богатством од преко 80 милијарди долара, а његова животна сапутница, Мелинда, помаже му при сваком следећем кораку. Када је Гејтс основао Мајкософт, Мелинда је била једна од запослених, да би касније, 1994. године, ступили у брак. Данас су веома активни у организовању хуманитарних догађаја и прикупљају новац за помоћ болесним и гладним људима.

Елен Мерсије је жена Бернара Арноа, власника брендова као што су Диор, Живанши, Селин, Лакроа, Кензо, Сефора, Хенеси, Моет и Шандон, Дом Перињон, Помери и многих других, поседује велико богатство од 30 милијарди долара, а на свом путу успеха имао је жену која га је пратила у стопу.

Елен и Бернар су се упознали преко музике и ступили у брак 1991. године. Још увек су заједно и имају петоро деце.

Припремила: Наташа Мирковић

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести