Фајзер сумњичи радницу да је украла 12.000 фајлова

ЛОС АНЂЕЛЕС: Америчка компанија Фајзер саопштила је да је њена дугогодишња запослена радница украла на хиљаде података, међу којима су и документи о пословним тајнама повезаним са антиковид вакцином, наводи се у тужби пред савезним судом у Калифорнији.
w
Фото: Pixabay.com

Чун Сијао Ли је наводно скинула више од 12.000 фајлова, укључујући и бројна документа поверљиве садржине на Гугл драјв налог, навео је Фајзер у тужби, преноси "Блумберг лоу".

У документима има разних тема, међу којима су анализа вакцине, оперативни циљеви и развојни планови за нове лекове.

Фајзер је у тужби додао да верује да је Ли, за коју кажу да је њихова "ускоро бивша запослена", отишла у фармацеутску кућу Ксенкор.

Она је почела да ради за Фајзер у Кини 2006. године, пре него што је прешла у Сан Дијего 2016. године, а приликом запослења, потписала је уговор о поверљивости.

Ли није одговорила на захтев за коментар, а портпарол Ксенкора је навео да та компанија није део тужбе и одбио је да даље коментарише случај.

Фајзер тражи привремену забрану да Ли користи, објављује, преноси или мења било какву поверљиву информацију коју поседује, а такође жели да суд нареди Ли да да свој налог са Гугл Драјва и све компјутерске уређаје.

 

EUR/RSD 117.5832
Најновије вести