Италијански регион Емилија-Ромања отвара плаже у суботу

ЂЕНОВА: Власти Емилије-Ромање саопштиле су да ће сезона купања у том италијанском региону почети у суботу, 23. маја, док ће у појединим деловима Италије купалишта и даље бити затворена услед мера за спречавање ширења корона вируса.
4
Фото: pixabay.com

Препорука је да људи избегавају окупљања и да бораве на плази удаљени од других људи како би се избегло ширење вируса ковид-19 који је у Италији до сада однео живот више од 32.000 људи.

Предвиђено је да сунцобрани буду постављени на приблизно три до четири метара, а између лезаљки мора бити размак од најмање један и по метар.

Лежаљке или сунцобрани биће нумерисани, а на плажама ће бити контролисано постовање правила.

Насупрот томе, у Ђенови која има строжија правила у односу на одлуке италијанске владе и регионалне прописе, дозвољена је шетња плажама, али без заустављања.

"Овог викенда плаже неће бити отворене", изјавио је градоначелник Ђенове, Марко Бучи, додајући да су могући датуми почетка сезоне купања од понедељка, али највероватније последњег викенда маја.

Локалне власти раније су саопштиле да разматрају више могућности за ограничење броја људи на плажама, попут коришћења специјалних наруквица за утврђивање дозвољене раздаљине међу купачима које би емитовале звук или вибрације када се људи превише приближе једни другима.

Италија је једна од најтеже погођених земаља вирусом ковид-19, а после више од два месеца блокаде 18. маја почела је са постепеним попуштањем рестриктивних мера.

EUR/RSD 117.5830
Најновије вести