Јелисавета Сека Саблић о „Комедији на три спрата”: Нисам хедониста

БЕОГРАД: Најновија улога Јелисавете Секе Саблић у филму „Комедија на три спрата” уверила нас је да је ова глумица неуморна.
j
Фото: Emilija Stanišić

Практично, била је главни протагониста радње у овом филмском остварењу. Изнела је улогу с лакоћом, није јој понестајало даха, што се дешава и код млађих глумица. Прија јој рад, а за себе често истиче да је и дисциплинована и одговорна. Зато је редитељи и траже. Како позоришни, тако и филмски. Подсетимо, са представом „Лажљивица” Атељеа 212 гостовала је прошле године у Хрватској. Зна се и да је каријеру почела баш у том чувеном београдском позоришту још давне 1968, па смо хтели мало да је вратимо у то доба: „Ух, ви одосте далеко, ето мене живе и здраве, ето играм, смејемо се и публика и ја и уживамо”, изјавила је Сека, не желећи да се осврћемо на њен богати минули рад, него само на актуелни тренутак.

Зато је „Комедија на три спрата” филм који је још актуелан, идеална прилика да се поново сретнемо са Секом Саблић. Иначе, ово је дебитантско дело редитељке Сандре Митровић, ако не рачунамо нека краткометражна остварења. Поред Секе Саблић и Боде Нинковића у филму играју и Драган Јовановић, Вања Ненадић, Весна Тривалић и многи други. Неки од глумаца, као на пример Слободан Бода Нинковић, ради аутентичности, су десет снимајућих дана провели у води.  Нинковић је у овом филму био и директни партнер на сцени са Секом.

Бода Нинковић и ви сте одлични у овом филму. Може ли се говорити о вашем омиљеном глумачком партнеру?

- Не, сваки добар глумац ми је омиљени партнер.

Уживате да радите у таквим пројектима?

- Па уживам уопште да радим свој посао, ето док ме Бог држи.

Бриљирате у комедијама, да ли себе сматрате приватно духовитом особом?

- На природан начин лупим нешто и људи се смеју. Спонтаност и искреност чине ме духовитом.

Филм, телевизија илу позориште, шта је ваш избор?

- Све радим. Ето, зову ме пуно, радим више него икада.

Шта планирате даље?

- Па ништа, у свом послу докле будем могла.

Бије вас глас и да сте хедониста?

- Не, па ништа нарочито. Ја баш нисам хедониста. Не знам шта сматрате под тим. Уживам у свом послу, и врло мало има ствари у којима још уживам. Волим путовања, волим море, а никако неке нарочите проводе.
 

Немања Савић

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести