Која ће меса Кинези убудуће смети да једу, а шта им је забрањено

ХОНГКОНГ: Кинеска влада је због епидемије корона вируса издала нов нацрт листе животиња које могу да буду узграјање ради меса, пренео је Си-Ен-Ен.
p
Фото: pixabay.com

Министарство пољопривреде у Кини издало је прелиминарну листу животиња које се сматрају подесним за узгајање ради меса и његове употребе у људској исхрани.

На овој листи налазе се свиње, краве, кокошке и овце, као и "посебна врста стоке“ као што су неке врсте јелена, алпака и нојева. Две врсте лисица, ракуна и куна моћи ће да се држе као стока, али не ради употребе њиховог меса у људској исхрани.

На овој листи не налазе се оне врсте животиња за које научници сумњају да су пренеле корона вирус на људе, као што су панголини, односно љускавци, слепи мишеви и цибетке.

Паса такође нема на листи, а усвајање ове одредбе могло би да означи победу активиста за заштиту права животиња који истичу да се пси свуда у свету сматрају кућним љубимцима.

Пекинг је привремено забранио трговину месом дивљих животиња услед избијања епидемије корона вируса, а формулисање новог закона се тек очекује.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести