Краљичин 94. рођендан обележен у тишини, без почасне паљбе

ЛОНДОН: Велика Британија ове године је 94. рођендан краљице Елизабете Друге обележила у тишини, без традиционалне почашне паљбе и оглашавања звона због пандемије коронавируса.
Britanska kraljica Elizabeta Druga Foto: FoNet
Фото: Британска краљица Елизабета Друга Фото: ФоНет

Како је више дестина хиљада људи преминуло од корона вируса у Великој Британији, краљица је одлуцила да слављенички приказ војне моћи не би био прикладан, преноси АП.

Неће се огласити ни звона у Вестминистерској опатији пошто је црква, у којој се краљица удала и у којој је крунисана, тренутно затворена.

Краљица ће дан провести са својим супругом, војводом од Единбурга, принцом Филипом у Замку Виндзор у Беркширу.

Краљевска породица поделила је на друштвеним мрежама снимак из приватне колекције, на којем се види како тадашња принцеза Елизабета игра са члановима своје породице, па и са сестром, принцезом Маргарет.

У складу са мерама социјалног дистанцирања нису организоване посете, па су принц Хари и његова супруга Меган, заједно са сином Арчијем Маунтбатеном-Виндзором, честитали краљици рођендан током видео позива.

Очекује се да ће други чланови породице телефонирати краљици или имати видео позив са њом како би јој честитали рођендан.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести