Маск открио да има Аспергеров синдром

ЊУЈОРК: Илон Маск, један од најбогатијих људи на свету, као гост-домаћин америчког телевизијског шоуа "Сатердеј Најт Лајв" казао је да има Аспергеров синдром.
mask
Фото: Tanjug (Rosalind O'Connor/NBC via AP)

У уводном обраћању гледаоцима је поручио да је прва особа са Аспергеровим синдромом која води овај шоу, али то није тачно.

Наиме, канадски глумац Ден Ејкројд 2003. године био је први гост-домаћин шоуа са овим синдромом, а који је том приликом отворено говорио о синдрому, преноси амерички лист Дејли Бист.

Остатак обраћања Маск је искористио да се нашали на рачун свог статуса, као и на своју фасцинираност криптовалутом Догецоин.

Аспергеров синдром је, иначе, стање из аутистичног спектра, а које је повезано са социјалним потешкоћама. Поједини стручњаци предлажу запошљавање особа са овим синдромом јер могу да остваре успех у технологији, предузетништву и другим пословима за које су потребне аналитичке вештине, преноси портал Кликс.ба.

Пословни магазин Форбс је Масково богатство проценио на 166 милијарди долара. Већи део богатства је остварио сувласништвом у компанији Тесла и потпуним власништвом над компанијом SpeceX.

Он није први милијардер који је био водитељ шоуа "Saturday Night Live". Пре њега у овој улози били су бивши амерички председник и бизнисмен Доналд Трамп, телевизијска звезда Опра Винфри и кошаркаш Мајкл Џордан.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести