МТВ награда: Посвећен Арети, биле Мадона, Џени, Ники... (фото, видео)

Додела МТВ награда 2018 у Њујорку била је посвећена недавно преминулој Арети Френклин.
Areta Frenklin/Fonet
Фото: FoNet

Међу награђенима су Камила Кабељо, Ариана Гранде, Џенифер Лопез, Рита Ора, Авићи, Карди Би, „Имеџин дрегонс“...

Очекиван омаж Арети Френклин, на првом окупљању њених колега после смрти легендарне певачице остављен је за финиш доделе МТВ награда, одржаној у Њујорку.

Мадона се у говору сетила својих почетака, аудиције на којој је певала Аретин хит (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, одласка у Париз и повратка у САД како би научила да свира гитару...

„Све је то водило ка томе да постанем једна од највећих поп звезда на планети. Ништа од тога не би се десило без наше велике даме соула. Довела ме је ту где сам сада и знам да је (Арета) утицала на многе људе који су у овој просторији вечерас“, рекла је Мадона и захвалила Арети још једном.

Најважнију награду добила je Камила Кабељо која је отишла са признањем за најбољи видео-спот године – за хит Хавана а проглашена је и за уметника године.

Најбољу денс нумеру имали су покојни Авићи и Рита Ора (Lonely Together). Награђена је Ариана Гранде у категорији поп нумера (No Tears Left to Cry).

Статуете астронаута добили су и Ники Минаж (најбоља хип-хоп нумера: Chun-Li), „Имеџин дрегонс“ (најбоља рок нумера: Whatever It Takes), Карди Би (најбољи нови уметник), Џенифер Лопез, Ди-џеј Калед и Карди Би за најбољу сарадњу...

Лопезова је одрадила свој део шоуа: видео

Као и Аеросмит са „Dream on” заједно са Пост Малоуном „Rock star”: видео

EUR/RSD 117.9011
Најновије вести