НА МАЛЕ ЕКРАНЕ СТИЖЕ САБЉА Ко заиста стоји иза АТЕНТАТА? Премијера серије о УБИСТВУ ПРЕМИЈЕРА од 24. фебруара на Првом програму РТС-а! (ФОТО)

Серија „Сабља” која истражује убиство премијера Зорана Ђинђића и улогу Земунског клана и Јединице за специјалне операције у овом атентату, после пет година рада премијерно стиже на први програм Радио-телевизије Србије 24. фебруара и приказиваће се викендом од 20 часова.
s
Фото: Dnevnik.rs

Пре телевизијске премијере, новинарске екипе вечерас имају прилику ексклузивно да погледају прве две епизоде ове серије, а премијери присуствује и огроман број глумаца, који су се прошетали црвеним тепихом и МТС дворани.

Кроз осам епизода, серија „Сабља” прати ликове премијера, политичара, криминалаца, припадника паравојних јединица, али и фиктивне ликове - младу и амбициозну телевизијску новинарку Даницу Мандић, полицијског инспектора Бориса Ракића ангажованог у истрази и ситног криминалца унутар земунског клана Уроша Ристића, чија улога у овој причи постаје све сложенија.Паралелно са припремама, извршењем атентата и бекством „земунаца”, Даница и Борис, свако на свој начин, покушавају да дођу до одговора на кључно питање: ко заиста стоји иза атентата на премијера?

Фото: Dnevnik.rs

Када је о ликовима и представљеним догађајима реч, аутори истичу да је у питању „драмска интерпретација стварних догађаја - плод маште и креативне слободе аутора.

Главни ликови су измишљени, а неке сцене резултат су претпоставке, уметничке обраде и не представљају објективну истину“.

Фото: Dnevnik.rs

Ипак, како се ради о нама блиској историји, многи од јунака серије засновани су на стварним личностима. Свакако ће бити занимљиво погледати како су се познати глумци снашли у улогама личности које су годинама пуниле новинске ступце у рубрикама од политике до црне хронике. Ова телевизијску серија настала је као заједничка производња Радио-телевизије Србије и продукције „This and that Productions“.

Улогу Зорана Ђинђића игра Драган Мићановић, Легију тумачи Сергеј Трифуновић, Бебу Поповића игра Марко Марковић, а гледаћемо и Љубомира Бандовића, Милицу Гојковић, Лазара Тасића, Феђу Штукана, Јасну Ђуричић, Златка Бурића, Милоша Тимотијевића и многе друге глумце.

Фото: Dnevnik.rs

Креатори серије су Владимир Тагић и Горан Станковић. Режију потписују Горан Станковић и Владимир Тагић.

В. Б.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести