АЛЕКСАНДАР ЈОВАНОВИЋ: Серија "Кожа" нуди сурову истину свакодневице

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Александар Јовановић који је говорио о својој улози у серији "Кожа".
Танјуг/Јадранка Илић/Александар Јовановић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић/Александар Јовановић

Јовановић је рекао да је "Кожа" велики и озбиљан пројекат, и да у својој каријери до сада није имао прилику да годину дана унапред добије готов сценарио.

"Добијете закуцану последњу руку сценарија, где годину дана већ имамо цео 'каст'. Никад ми се није десило да се  натакав начин спремам за одређени пројекат", истакао је глумац.

Јовановић је додао да му је "Кожа" била најлакши пројекат за рад, и поред ужасно захтевне теме и његове улоге која је комплексна.

"Мој лик Слободан Милошевић Боби је изгубљени дечак који има толико пуно ожиљака на себи да је то све срасло у један незаустављиви ожиљак по целој души, који не може да се залечи", рекао је Јовановић.

Као некоме ко је одрастао у луна парку, Јовановићу је лик био захтеван и тражио је темељну припрему "од нуле", јер "околности, проблеми, шта болест зависности хероина носи са собом били су стварно задаци који нису лаки".

"Глумац прижељкује такве ствари, јер осећате да одређену тему зграбите, носите са собом, и да је сазваћете и савладате", рекао је Јовановић.

Према његовим речима, гледаоце серији може привући "сурова и огољена истина свакодневице у којој живимо", и "свако ће моћи да се идентификује на најдубљи и најисконскији начин".

"Ту нема мистификације. Никола Пејаковић који је писао сценарио је сурово реалан човек који има богато животно искуство, и има искусно око да сагледава ствари око себе", оценио је глумац.

Јовановић је рекао да обожава позориште и да ће ова сезона у Београдском драмском позоришту "бити лудило и реолеркостер у сваком смислу".

Најавивши да ће играти у представи "Ћовек слон" редитеља Кокана Младеновића, Јовановић је рекао да је "екипа сан снова", а на крају године га очекује сарадња БДП-а са Националним театром у Атини мјзикл "Чарли Чаплин" у режији Никите Миливојевића.

Говорећи о свом раду у позоришту, Јовановић је напоменуо да је  одрастао у луна парку, где ради његова породица генерацијама, и "где сте задужени да будете ведри и људима који долазе причињавате задовољство".

"Условни рефлекс је кад ступим у позориште, дужност према космосу, људима који купују карте и самом себи је да будем на висини задатка и да се забављам енормно", закључио је глумац.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести