НОВЕ „РАЗГЛЕДНИЦЕ” НА РТВ УЗ МАРИНУ БУЉОВЧИЋ, МИЛЕНКА КРИШАНА И ЕНУ ПОПОВ: Ново друштво од шест

Од 19. фебруара, сваког радног дана од 18 часова уживо на првом програму Радио-телевизије Војводине, доносимо све најважније и најактуелније приче нашим гледаоцима у новим редизајнираним „Разгледницама”, најавили су Марина Буљовчић, Ена Попов и Миленко Кришан, водитељи ново-старе култне емисије РТВ-а која нам доноси информативно-забавне вести из панонске равнице.
1
Фото: Срђан Дорошки

С добро познатим лицима РТВ-а, али новим водитељима „Разгледница” Еном, Миленком и Марином, срели смо се у новој згради на Мишелуку, где су нам открили планове за најгледаније емисије јавног сервиса који је недавно на даљинским управљачима добрио треће место.   

Шта нас очекује у новим „Разгледницама”?

Ена Попов: Очекује вас топла атмосфера у студију. Разумевање и отворен приступ темама које се тичу грађана. Срдачан приступ гостима. Још више значајних информација из војвођанских места и градова. И, наравно, нови визуелни идентитет самог студија. Идеја нам је да постанемо ваше свакодневно друштво од 18 сати.

Како ћете привући публику у један од најпопуларнијих поподневних термина?

Миленко Кришан: Догађаји на дневном нивоу диктираће садржај једног дела емисије, уз то, трудићемо се да аутентичним садржајима, специфичним за подручје Војводине, привучемо што већи број гледалаца. Даваћемо више простора причама обичних људи, али нећемо одустајати ни од ексклузивних разговора са познатим спортистима, глумцима, певачима, који буду актуелни у датим тренуцима.

Фото: Срђан Дорошки

Ког познатог Новосађанина бисте радо угостили у „Разгледницама”?

Миленко Кришан: Прогледаћете ми кроз прсте јер ћу набројати тројицу, а сви знају да су они једна целина. Бањац (Чварков), Шкорић (Торбица) и Ћирјаковић (Бошкић).

Будући да ће се „Разгледнице” емитовати уживо, могу ли се неке импровизације можда осмислити унапред, посебно у ситуацијима када изостане неко укључење?

Марина Буљовчић: Уреднице ће темељно припремати и осмишљавати емисију, а уколико се догоди нека непредвиђена ситуација нас троје смо ту да се то не примети толико.То су све изазови живог програма.

Фото: Срђан Дорошки

Постоји ли лек за непричљиве саговорнике?

Марина Буљовчић: Лек за непричљиве госте, хммм, може бити причљив и елоквентан водитељ. Наш задатак је поред тога што смо упућени у тему о којој говоримо да понекад, ако постоји трема код саговорника, да опустимо ситуацију како би гостовање било најбоље могуће.

Увек сте насмејани и добро расположени у програму, како одржавате добру енергију кад имате лош дан?

Ена Попов: Сваког јутра када устанем ја одлучим да ћу се тог дана осећати фантастично. Мисао којој одлазим током дана ако осетим да бих могла да склизнем у неко нерасположење је „замисли данас ти је последњи дан живота и ти га проведеш на тако лош начин”. То ме брзо врати себи и мојој уобичајено веселој природи, јер заиста волим живот, људе, радост и не видим разлог да проводимо дане другачије. Наравно, када живот, Бог, судбина, универзум, како год ко назива, да разлоге за тугу и стрес, нећемо се правити да нас боли и не дотиче али је дефинитивно да ћемо лакше пребродити уколико смо оријентисани ка радости живљења.

Фото: Срђан Дорошки

Да ли ће Ена и Миленко наставити да раде јутарњи програм, а Марина забавну емисију недељом?

Ена Попов: Нажалост не. Кажем, нажалост јер сам након три године рада у јутарњем тај формат и колеге са којима сарађујем заволела, међутим како ћу радити два пута недељно „Разгледнице”, бићу посвећена томе и не бих стигла да будем свом својом концентрацијом и преданошћу и у јутарњем.

Миленко Кришан: Бићу и даље ангажован у јутарњем термину и трудити се да истим ентузијазмом доприносим што бољој информисаности грађани који се у јутарњим сатима одлуче за буђење уз садржај нашег програма.

Марина Буљовчић: Поред „Разгледница” радићу и даље моју ауторску емисија „Недељом", сваке недеље, тачно у 15 часова. Емисија је освојила публику са занимљивим гостима из разних области и темама које чине садржајнију и лепшу свакодневицу.


Мама прати без изузетка!

Да ли вас гледају ваша деца и шта вам највише хвале или су можда строги критичари?

Ена Попов: Моје девојчице када иду ујутро у школу не стижу да ме гледају, а када иду послеподне у то доба имају неке ваннаставне активности или су напољу, или раде домаће задатке. Код нас се, генерално, у кући телевизор ретко пали, што значи да стварно ретко гледају. Међутим, ако су код моје маме ујутро онда не пропуштају, хтеле не хтеле, јер мама прати без изузетка!


Мислите ли да ће треће место на даљинским управљачима допринети већој гледаности РТВ?

Миленко Кришан: Већ се одразило на гледаност, и знатно допринело да наш програм буде у фокусу већег дела публике. Сада је на нама да то поверење оправдамо квалитетом програма како би их задржали, и у нарендом периоду дошли до поверења још већег броја гледалаца.

Марина Буљовчић: Сигурна сам да ће, уколико то још није, РТВ постати омиљена телевизија гледалаца свих старосних категорија квалитетом који ћемо понудити.

Снежана Милановић

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести