НОВИ ИГРАНО-ДОКУМЕНТАРНИ СЕРИЈАЛ НА РТВ-у: Злочини и мистерије старог Новог Сада

Прва епизода новог играно-документарног серијала „Злочини и мистерије старог Новог Сада” премијерно ће бити приказана у суботу, 2. јула у 20.05 часова на првом програму Радио-телевизије Војводине.
1
Фото: Promo

Овај серијал сагледава историју Српске Атине кроз приче о животу с оне стране закона. Утемељен на архивску грађи и написима у оновременој периодици, серијал обухвата период од краја 18. века па до тридесетих година прошлог, а његови јунаци нису само људи са маргине некадашњег Новог Сада, него и они из високог друштва, попут Еуфемије Љубибратић, сестричине патријарха Арсенија IV, која је у ноћи између 18. и 19. марта 1816. задављена у својој кући на централном градском тргу.

Фото: Promo

Злочин није расветљен, као што никада није откривено ни ко је 1837. на смрт претукао новосадског трансвестита који се, користећи псеудоним Саранфила, бавио проституцијом, и потпуно голог га оставио испред тадашње Градске пиваре а данашњег хотела „Војводина“. Серијал „залази“ и у борделе, којих је у старом граду било више, а неки од њих били су и врло „профилисани“, па у злогласне кафане, али и у свет плаћених убица, свет џелата, али и „обичних“ људи који прелазили на „тамну страну” из страсти или интереса. Ова својеврсна off историја Новог Сада почиње страшном причом о тинејџерки Јелени Гал која се убила због разузданог новосадског богаташа. И, показаће се, неће бити једина његова жртва...  

Играно-документарни серијал од 13 епизода приказиваће се сваке суботе од 20 часова на првом програму РТВ-а. Наратори приче су глумци Љубиша Милишић и Бранко Јеринић. Сценарио су написали др Исидора Поповић и Мирослав Стајић. Режију потписује Мирослав Стајић, а за камеру је био задужен Александар Зец.

Р. Т. М.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести