ОБАВЕЗНО ЗАПАМТИТЕ ОВАЈ БРОЈ Ево како можете да ПОДРЖИТЕ своје фаворите на такмичењу, ово су ПРАВИЛА ГЛАСАЊА

Прво полуфинално вече такмичења "Песма за Евровизију" ближи се крају, а многи се питају како могу да подрже своје фаворите.
d
Фото: Dnevnik.rs

Гласање мобилним телефона биће могуће, а како би све било регуларно утврђен је "Правилник о гласању на такмичењу".

РТС организује и спроводи поступак избора композиције у складу са одредбама овог Правилника, као и одредбама Правилника такмичења за „Песму Евровизије 2024“ који доноси Европска радиодифузна унија (ЕБУ), чији је члан РТС.

Правила гласања публике и жирија

Дана 27. и 29. фебруара 2014. године, у полуфиналним вечерима, биће изведено по 14 композиција, од којих ће стручни жири и ТВ гледаоци изабрати по 8 композиција сваке полуфиналне вечери.

Ових 16 изабраних композиција, такмичиће се 2. марта на финалној вечери, на којој ће стручни жири и ТВ гледаоци изабрати победничку песму.

Радио-телевизија Србије организује и спроводи поступак избора композиције у складу са одредбама овог Правилника, као и одредбама Правилника такмичења за „Песму Евровизије 2024“ који доноси Европска радиодифузна унија (ЕБУ), чији је члан РТС.

Начин избора током све три вечери такмичења укључује гласове ТВ гледалаца (СМС поруке) и гласове стручног жирија, од којих се сваки вреде равномерно у односу 1 : 1, односно 50 одсто гласова од ТВ публике, а 50 одсто од стручног жирија.

Стручни жири такмичења броји по пет чланова за полуфиналне вечери и пет чланова за финално вече, од којих се по један именује за председника. Чланове стручног жирија, као председнике жирија, именује РТС из редова компетентних личности.

Чланови стручног жирија (сваки члан посебно) гласа 27. и 29. фебруара 2024. тако што ће од 14 изведених композиција изабрати по 10 композиција којима ће доделити поене од 1 до 12, редоследом од најнижем ка највишем, изостављајући 9 и 11.

Гледаоци ТВ преноса гласају путем мобилних телефона, слањем СМС порука за једну од наведених композиција. СМС гласање траје 15 минута, са једног телефонског броја се може гласати 20 пута.

Коначан пласман композиција у полуфиналним вечерима добија се сабирањем поена из листе стручног жирија и публике.

Дневник/РТС

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести