ОкоТВОко: Чувар сна од блудних

Мај је заиста најлепши месец у години, тада се сетимо своје младости. Колико је март увек био историјски турбулентан, мај нас је сећао на Дан младости.
aleksandar filipovic
Фото: Nemanja P./aleksandar filipovic

Скоро по четрдесет година како нема више друга Тита. Овде су нас на то подсетили у „Пробуди ме” на Новој телевизији у коју је Мира Адања Полак дошла као гост, како рече, „на конкурентску телевизију”. И даље сматрам да је грешка уређивачке политике да се једна Мира Адања Полак сели на други програм РТС-а јер Мира је увек била без конкуренције.

Нова истраживања кажу да је датум смрти Јосипа Броза 13. март и да се по неким теоријама он више понашао и говорио као Словенац него Хрват. Ваљда га зато тамо и не воле и не сме да се помене док траје ријалити програм на релацији Зоран Милановић и Андреј Пленковић. То делује као мапет шоу програм. И за све је крива Удба и полазници школе из Кумровца. У међувремену, међу политичарима је настао неки нови естрадни говор па остаје само да се плаче за Титом који је свирао клавир, био светски обучен и дружио се са Софијом Лорен, Ђином Лолибриђидом, Елизабет Тејлор и Ричардом Бартоном. Тада се пила и нека добра ракијица на снимању филма „Сутјеска”. Данас је ситуација у свету таква да је идеална реплика из филма „Лаки је мало нервозан”.

Ивани Константиновић, водитељки вести на Н1, званој Ива Констанца на Твитеру, зазвонио је телефон усред програма а она је хладнокрвно угасила звоно и брзином воза „Соко” склонила мобилни са стола. У емисији „Ми данас” Мања Вукотић је поставила питање „Да ли Србији треба краљ” и анализирала је ситуацију у породици Карађорђевић. Вук Драшковић се код Бошка Јаковљевића бавио Титом и Александром од Југославије. Певање песме „Танго смрти” Тање Бошковић у препуној Арени пред навијачима Партизана показало је да истинска дива може све. Испричала је како је смирила младе навијаче у тролејбусу јер навијач може бити пристојан. Тања Бошковић је објаснила Зорану Кесићу да због смањења адреналина глумци морају и да попију и запале. Нису сви као ја да пеглају као до јутра рече добитница награде Жанке Стокић. Дејан Деки Пантелић као симбол једног времена повлачи се са малих екрана јер здравље је важније. Док се Јована Јеремић ваља по поду уз песму „Уметница мора бити здрава”.

Констракта је добила боросане за наступ и завршила у хрватској верзији „Потере”. На питање шта Констракта нема, такмичар је дао нетачан одговор: „Свједоџу (сведочанство)”, док је трагач погодио да она нема књижицу. Морана Зибар, која је трагач у овом квизу, открила је колико је одушевљена Констрактом: „Ја сам потпуно залуђена Констрактом, обожавам те Констракта ако ово гледаш, иако знам да имаш паметнија посла, сад ће Еуросонг на којем ћеш победити”, узвикнула је одушевљена нашом представницом на престижном такмичењу. Огњен Несторовић и „Први ред” су посетили Глибовац, родно село Констракте где је певачица рекла да би волела да организује следећи Евросонг у случају победе. Упознали смо њену фамилију и пожелили јој срећу.

Пошто су нас учили да је друг Тито бесмртан као и његово дело, могу само да замислим Јосипа Броза како одгоре као и ја, преко апликације Еон, гледа и СББ и МТС и како враћа канале и како каже „Мајку ти божију, шта је ово, колико певачица, а ја само слушао Гертруду Мунитић”.

Nenad Adamov
21.05.2022 • 10:50
Bio je maj...prošao SFRJ maj...
EUR/RSD 117.3326
Најновије вести