ОкоТВоко: Сва су моја пролећа у мени

Стигло је пролеће, колико се људи размилело по природи, ужелело Фрушке Горе, Сунца, Дунава... Горе мреже, али стигло је пролеће и сви су у природи.
aleksandar filipovic
Фото: Nemanja P./aleksandar filipovic

Прослављен је светски дан позоришта, све је више атрактивних представа. Глумци и глумице захваљујући многобројним телевизијским серијама постају све више звезде насловних страна ТВ магазине. Гледана је „Азбука наших живота”, а са ауторком овог сценарија Мирјаном Бобић Мојсиловић можете на Првој да обиђите лепу Србију да бисте је више волели.

Пуне руке посла за новинаре који прате филмове, гледали смо „Било једном у Србији”, а била је недавно и премијера филма „Мрак”. Славко Штимац, јунак нашег детињства и младости, одушевио је у овом филму, као и у улогама негативаца у серијама „Црна свадба” и „Подручје без сигнала”.

Треба све то стићи отпратити и испратити. Најбоље то ради К1 која је прославила други рођендан. Трећи рођендан је прославила Нова телевизија. Адут на који они пуцају је „Сурвајвер”. Бојан Перић се лепо снашао у улози водитеља. Велико је изненађење што се пНигор ојавио. Борио се храбро али појавили су се неки млађи, напуцани и у кондицији. Лепо је видети и Ивану Банфић, певачицу из деведесетих које смо се баш ужелели. Све је што би рекао Дејвид Белами „Опстанак”. А једини лек против инфлације је јурњава по продавницама за акцијама. Верујте на реч, борба је могућа али морате да обиђете све трговинске центре и да доскочите ценама. Могуће је да цене једног производа могу бити дупло различите. На једном месту цена једног производа је 59 динара а на другом 110 динара. То је забава за сиромашне, а с друге стране богати већ пикирају егзотичну дестинацију за лето. Сајам туризма никад гламурознији и никад скупље место за излагања. Значи путоваће се и ове године, ко зна и ко како уме.

Марија Шерифовић је одржала два концерта у Бел експо центру. Наравно, новине су одмах писале о томе „да ли је Шерифовићка запросила Сању Вућић и како је изгледала Сара Јо јер „бруји, бруји чаршија”. А бруји, бруји чаршија да је Радојка Аџић променила пол и да користи фото шоп. Тиме су се бавиле све шоу биз емисије на многобројним телевизијама. А изјава певача се прате као конференције за штампу.

Кање Вест је запратио Јелену Карлеушу на Инстаграму а она му узвратила праћење и сликала се гола са моделом патика које је креирао познати репер. Већ  докони медији спекулишу да би познати репер могао да после развода са Ким Кардашијан уђе у лагани флерт преко месинџера са „малом од скандала”. Помислићете што је Саша добро информисан. Не нисам. Само због потребе колумне сам преко Еон апликације и Јутјуба одгледао све наше забавне емисије, да ми уредница не замери како је пролеће а ја у зимском расположењу.

Спремам се за концерт Халида Бешлића у Новом Саду. Халид је једна од најпозитивнијих личности које сам упознао и има брдо хитова. Треба нам мерака и севдаха. И много се радујем што почиње Београдско пролеће. Овог пута уз помоћ РТС-а, утицајног медијског покровитеља.

Ко год се бунио, у Региону влада лепа сарадња. Имамо и спрски и хрватски Сурвајвер. Економија и тржиште су јачи од авети прошлости. И Тони Цетински ће бити једна од главних звезда предстојећег фестивала лаких нота. Много волим песму Терезе Кесовије „сва су моја пролећа, пролећа у мени”. И волим ону легендарну Здравка Чолића „Април у Београду”. Окрените се уметности, култури. Видим, многи медији су се обрадовали повратку Даниела Поповића. Ален Исламовић је одржао мини концерте уз гитару и најављује наступ пред моторашима у Темерину. Велике су и емоције и сећање на покојну Вукицу Вељовић јер су портали опет почели да пишу глупости. Али млађе генерације не дају на певаче своје младости. Увек се сетим чувеног спота где Вукица Вељовић боде вуду лутку и шаљиво пева „Луда ноћ у граду мом, а ти у фазону свом, луда ноћ у срцу мом а да ти ниси можда с њом”. Мада за тренутну ситуацију и то чиме се баве медији у забавном програму, много је актуелнија песма „Сузама сузама направисмо реку, сузе бола све до мора, ноћас нек потеку”.

Александар Филиповић

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести