Потпредседник Мурао позвао Дикаприја да посети Амазонију

БРАЗИЛИЈА: Бразилски потпредседник Хамилтон Мурао позвао је глумца Леонарда Дикаприја да посети Амазонију како би видео праву ситуацију у овом региону, док се влада Бразила суочава са критикама због све већег уништавања највеће кишне шуме на свету.
dikaprio
Фото: Youtube Printscreen

Мурао је позвао Дикаприја, познатог активисту за заштиту животне средине, да заједно са њим посети Амазонију, како би видео каква је права ситуација у овој области. Он је рекао да би Дикаприо, који је недавно критиковао бразилске власти због односа према заштити животне средине у Амазонији, на тај начин могао боље да разуме "како ствари функционишу у овом великом региону".

Познати глумац није одмах коментарисао изјаву бразилског потпредседника, преноси агенција Ројтерс.

Прошле године, када су пожари у Амазонији изазвали критике широм света, бразилски председник Жаир Болсонаро оптужио је Дикаприја да је финансирао тај инцидент, без навођења икаквих доказа који би говорили у прилог томе. Познати глумац и активиста негирао је оптужбе.

Дикаприо је оснивач фондације која се бави заштитом животне средине и која позива на очување Амазоније. Он је у јулу на твитеру похвалио потез бразилског председника да на 120 дана забрани спаљивање шума у највећој кишној шуми на свету.

Научници тврде да Амазонија има кључну улогу у спречавању климатских промена, због велике количине штетних гасова које апсорбује.

EUR/RSD 117.1782
Најновије вести