Принц Вилијам поздравио истрагу о Дајанином интервјуу

ЛОНДОН: Британски принц Вилијам поздравио је независну истрагу о околностима у вези са интервјууом који је 1995. за Би-би-Си дала његова мајка, принцеза Дајана, преноси АП.
v
Фото: Youtube Printscreen

Вилијам је у саопштењу навео да је истрага корак у правом смеру и да би требало да помогне откривање истине иза поступака који су довели до интервјуа и последичних одлука које је Би-Би-Си донео у то време.

Управни одбор Би-Би-Сија је јуче саопштио да је именовао Џона Дајсона, судију Врховног суда у пензији, да води независну истрагу о околностима у вези с контроверзним телевизијским интервјууом с принцезом Дајаном из 1995. године.

Објава је уследила након што је Дајанин брат Чарлс Спенсер овог месеца поновио да је новинар Би-Би-Сија Мартин Башир (57) користио обмањујуће и лажне тврдње како би његову сестру убедио да да интервју. Он је такође навео да је телефон принцезе Дијане био прислушкиван и да је њен телохранитељ ковао заверу против ње.

Би-Би-Си се извинио због лажних банковних извода о томе да су два виша сарадника била плаћена за откривање информација о Дајани, али је напоменуо да ови документи нису утицали на њену одлуку да пристане да да интервјуу.

Компанија је саопштила да се Мартин Башир, који тренутно ради као уредник за религијске теме, налази на боловању након операције на срцу и компликација услед заразе корона вирусом раније у току ове године.

У чувеном интервјуу из 1995. године принцеза Дајана је рекла "било нас је троје у браку", мислећи на везу принца Чарлса са Камилом Паркер Боулс. Интервјуу је гледало неколико милиона људи.

Дајана се од принца Чарлса развела 1996. године, а годину дана касније погинула је у саобраћајној несрећи у Паризу док су је јурили папараци.

Чарлс се оженио Камилом 2005. године.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести