Развод није срушио Безоса

ЊУЈОРК: Пандемија корона вируса изменила је Форбсову листу милијардера, а многе и скинула са листе, али чак ни развод од 40 милијарди долара није срушио оснивача и извршног директора Амазона Џефа Безоса да трећу годину заредом чврсто држи прво место на лествици највећих светских богаташа.
dzef bezos
Фото: Youtube Printscreen

Безос је завршио на врху Форбсове листе захваљујући његовој нето вредности од 113 милијарди долара, иако бележи пад од 18 милијарди долара у односу на прошлу годину.

Највећи разлог том паду је његов развод са книжевницом МекКензи Безос. Међутим, деонице Амазона порасле су 15 опосто прошле године, што му је помогло да надокнади део губитка од развода.

МекКензи Безос први пут се појавила на листи светских милијардера, и то захваљујући нагодби о разводу од 38 милијарди долара - као део нагодбе она је добила 25 одсто деоница Амазона, што ју је довело на 22. место Форбсове листе светских мултимилијардера.

Форбс је данас открио своје 34. издање пописа богаташа, али је пандемија корона вируса изменила листу милијардера, а многе и скинула са листе.

У првој половини марта 226 људи изгубило је статус милијардера, а 58 људи мање је у односу на исти период прошле године. Форбес је окупио укупно 2.095 милијардера.

"Од преосталих милијардера, 51 одсто је сиромашније него прошле године. Грубо гледано, светски милијардери вреде осам билиона долара, што је пад од 700 милијарди долара у односу на 2019. годину", наводе из Форбсаа.

Суоснивач Мајкрософта Бил Гејтес на другом је месту светских милијардера са богатством од 98 милијарди долара, што је повећање од 1,5 милијарди долара у односу на прошлу годину.

Бернар Арно, председник и извршни директор луксузног царства ЛВМХ, избацио је Ворена Бафета с трећег места са богатством од 76 милијарди долара, па је Бафет је са 67,5 милијарди долара "пао" на четврто место.

Најбогатија жена на свету и даље је наследница Волмарта, Алис Валтон - на деветом је месту са 54,4 милијарде долара, преносе агенције.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести