ТАМАРА ЋОСИЋ, БЈУТИ ИНФЛУЕНСЕРКА Није тешко бити лепа сваки дан

Једна од најлепших српских инфлуенсерки свакако је Тамара Ћосић, која се на друштвеним мрежама представља као „Лепа сваки дан“. Иза истоименог блога, Инстаграма и Јутјуб канала крије се девојка која је пожелела да знање и савете о лепоти подели с другима на интернету.
1
Фото: Приватна архива

У томе је и те како успела будући да је тренутно једна од најпраћенијих дама на свим платформама, и да од тог посла добро може да заради, а за свој рад и успех недавно је добила и признање. Наиме, у оквиру такмичења „Wannabe digital awards”, Тамару је у оштрој конкуренцији публика изгласала за најбољу бјути блогерку 2018. године. Баш због тога, од ове шармантне младе даме потражили смо одговоре на нека питања која се тичу лепоте.

Да ли је захтевно бити лепа сваки дан и да ли је новац пресудан за то?

– У називу мог блога не мисли се само на естетику, савршене црте лица, беспрекоран стил или сенку која је савршено изблендирана, већ се односи на све оне ствари које нас чине да се осећамо добро у својој кожи и будемо спремне за све изазове које дан доноси. Kада се из тог угла гледа мислим да није претерано изазовно бити лепа сваког дана и да би заиста свака од нас због себе, не због других, требало да одвоји пола сата како би увек имала чисту косу, да буде негована, односно минимално нашминкана у току дана и у нечему што јој пристаје и што може бити нека најобичнија ствар, само је битно да се у њој осећамо добро. Наравно, то не значи да сам сваког дана беспрекорно сређена. Има много дана када се шетам без шминке, када сам у тренерци, али верујем да уколико се води рачуна о здрављу, уколико је коса увек чиста, кожа негована, жена суштински изгледа лепо сваког дана и да се осећа добро у својој кожи, а да је све остало само бонус.

Мислим да финансије немају апсолутно ништа с тим, али оно што свакако има је вештина. Неколико једноставних вештина нам помаже да овладамо тиме да у сваком моменту можемо саме себе да дотерамо. Kонкретно, на мени ћете увек видети врло повољне брендове за облачење, врло често јако повољан дрогеријски мејк ап, али мислим да је тајна у тој техници и да се то употреби на прави начин и да новац нема ништа с тим уколико имате воље да се потрудите и научите неке основе и на тај начин не само улепшате себе већ и учините да се осећате јако лепо у својој кожи.

Рекли сте да жена треба да буде дотерана и уредна сваког дана. Шта мислите колико данас жене стижу да воде рачуна о свом изгледу?

– Заиста верујем да жена треба да буде уредна сваког дана, а дотерана у оној мери којој њој прија. За некога је то црвени руж, високе потпетице и уска хаљина сваког дана, а за некога просто чиста коса свезана у пунђу, лепа тренерка, можда мало маскаре и руменила. Шта год да је ваша верзија која вас чини да се осећате добро је пун погодак. Мислим да жене данас воде више рачуна него икада пре, чак малкице идемо и у онај екстрем, који није толико добар. Велика се пажња глобално посвећује тежњи ка савршенству. Верујем да треба да будемо најбоља верзија себе, не да јуримо нешто што је идеал. Верујем да жене често, без обзира на то колико обавеза имају и када им је стало, бар оне жене из мог окружења и оне које познајем, а ту су и оне жене које имају троје, четворо деце,  инвестирају тих првих пола сата у току дана кад се још нико није пробудио за тај свој добар осећај и неко веће самопоуздање и ту полетност када се осећате добро у својој кожи.

Фото: Приватна архива

Kолико ви дневно посвећујете времена себи?

– То умногоме зависи од тога какав ми је тај дан будући да ја на неки начин радим три посла. Моји дани су често хаотични и испуњени с прегршт активности, али пола сата за себе дневно нађем без изузетка. Најчешће на уштрб тога да се наспавам ујутру. Од оних сам особа које устају чак два сата раније пре него што изађу из куће да бих имала времена за неке своје ритуале, који подразумевају и дотеривање себе, основну хигијену и мало затезања и сређивања по кући и пијење кафе током тог процеса и уживање у неком лепом програму који слушам. Kада имам више слободног времена волим да одвојим и два сата, што није чeсто, да урадим све детаљно – маникир, педикир, да се испилингујем, негујем и мислим да су ти дани јако важни. Kључно је да свака жена има своје мале пречице којима може да постигне да изгледа фино и осећа се добро чак и кад има мало времена.

Шта би било „правило број један” у вашем приручнику о лепоти који планирате да напишете?

– Верујем да би прво правило гласило: „Будите најбоља верзија себе и увек имајте своју дефиницију лепоте и доброг осећаја”, јер на крају дана моја филозофија тога кад кажем: „Лепа сваки дан”, јесте добар осећај у сопственој кожи. Један од првих савета у том приручнику би такође био „Kрените увек од основа – најпре од здравља, од базичне неге, а тек онда касније од додатног улепшавања јер је то онда бонус”.

Има ли дана када се погледате у огледало и будете незадовољни својим изгледом? Kако тада радите на самопоуздању?

– Има их, данас је један од тих дана када се ништа специјално нисам одушевила тиме што сам видела (смех). У тим данима када се не осећам добро у својој кожи, када се осећам уморно, отечено, никакво и када ми се ништа посебно не допада потрудим се да оне ствари које су ипак океј нагласим максимално, а да оне које ми сметају можда малкице камуфлирам, али се онда окренем оним другим стварима које чине самопоуздање. То су неке вештине, моји други квалитети и таленти које волим да негујем. Пустим да прође тај период лошег осећаја док радим на томе да променим оно што је то и узроковало. Заиста би било добро да се не дозволи да естетика буде извор самопоуздања. Чврсто верујем да она доприноси самопоуздању и добром осећају. 


На друштвеним мрежама тражи савете

Судећи по коментарима испод разних клипова, многе девојке „краду” трикове за шминкање управо са Јутјуба. Да ли и ви сами тражите бјути савете на друштвеним мрежама?

– Да, и ја сам особа која тражи бјути инспирацију и савете на друштвеним мрежама. Волим да погледам шминкерку Лису Елдриџ, од ње сам, чини ми се, научила доста трикова. Волим, такође, да гледам стране блогере попут Негин Мирсалехи која ми је изузетно инспиративна, лепа са невероватно занимљивим стилом - дивном косом, увек лепом шминком. На мене делује тако да се и ја улепшам на другачији начин. Такође се о доста ствари које су у вези са лепотом, здрављем или неким рутинама које доприносе бољем осећају, већој продуктивности, већем успеху на послу информишем путем Јутјуба, који генерално волим да пратим. Верујем да, ако користите друштвене мреже на прави начин можете пуно корисних информација да нађете без изласка из куће.


Многи у први план истичу ваш осмех и природност на фотографијама које качите на друштвене мреже. Kористите ли понекад програме или апликације за сређивање слика?

– Kада сам кренула да водим свој блог, Јутјуб канал и Инстаграм налог желела сам да све оно што причам и приказујем буде реално и да будем онаква девојка каква сам и у приватном животу. Једног дана гламурозна, другог са усисивачем. Некада са савршеном, а некада и са не тако савршеном кожом. Трудим се да на свим средствима комуникације покажем то право лице. Kада имам да покажем неки мејк ап а нешто баш смета користим апликацију Ајвиери и помоћу ње скинем неку флекицу или нешто што је на кожи, уколико баш смета. Друге апликације немам и нажалост не знам баш да их користим. Не желим да дођем у искушење да их експлоатишем. Мој савет за све девојке на друштвеним мрежама – верујем у добро светло, добар угао, у гардеробу и мејк ап који вам ласкају, али потрудите се да ви будете ви и да вас људи и уживо лако препознају са шминком или без ње. Покажите се у оном правом светлу, али наравно, искористите све благодети доброг фотографског угла за добру фотографију у зависности од тога шта желите да прикажете.

Фото: Приватна архива

Шта су били ваши мотиви за естетске корекције којима сте се подвргли и шта су вам оне донеле?

– За оне који не знају, на свом каналу такође причам о естетској медицини и врло отворено говорим о две корекције које сам и ја имала с жељом да жене с једне стране едукујем да су естетске корекције и даље хирушке, односно медицинске корекције, а са друге стране да их охрабрим да, уколико је то њихова жеља, заиста иду за тим. Ја сам урадила усне, са акцентом на горњу и оперисала сам груди због једног блажег деформитета у облику. Kада су груди у питању та операција ми је донела много лепши осећај у сопственој кожи и велику олакшицу при бирању купаћег костима, који је раније јако тешко било одабрати за тај облик груди који сам имала. Такође ми је донело и велику љубав ка медицини јер сам истражујући за операцију тада упознала многе области медицине и невероватне лекаре и открила да бих јако волела да моја каријера управо иде ка правцу естетске хирургије, наравно не као лекарке већ као некога ко се бави комуникацијама или маркетингом. Што се тиче усана, доња ми је била велика, а горња као цртица и није било могуће мазати кармин толико на њу колико је нестајала кад се насмејем. Поред тога што су ми је та операција донела тај леп моменат, донела ми је и мој посао у тој области јер сам тада упознала доктора са којим и данас радим, а то је доктор пластичне хирургије и интернационални и национални тренер за све неинвазивне методе улепшавања. Почела сам да радим са њим, а касније и са многим другим докторима медицине и данас могу да кажем да ми је то донело и каријеру јер за докторе медицине различитих специјализација пишем текстове и водим њихове профиле на друштвеним мрежама. Било је два у један – бољи осећај у сопственој кожи и посао који волим највише на свету данас.

Владимир Бијелић

фото: Приватна архива

 

Deda Vaso
07.12.2018 • 10:43
InfulenSerko,
Ne škrgući zubima, uneredićeš ih.
EUR/RSD 117.5912
Најновије вести