Топлотни талас у западној Европи доноси рекордне темперетуре

МАДРИД: Топлотни талас с почетка седмице који је погодио западну Европу добио је на снази и донео температуре близу највиших за ово доба године - од преко 40 степени, наводе националне метеоролошке службе.
e
Фото: Tanjug (Andrew Matthews/PA via AP)

Шпанија је данас била близу рекордних јунских температура у последње четири деценије, једно подручје у Француској забранило је манифестације на отвореном, а суша је веома уплашила италијанске фармере, преноси Ројтерс.

Избегавајте прекомерно излагање сунцу, хидрирајте се и водите рачуна о најугроженијима како не би пали од топлотног удара, саветовао је шпански премијер Педро Санчез.

Температуре би могле да достигну 40 до 42 степена Целзијуса у Мадриду и Сарагоси, у централној и источној Шпанији, што би биле вредности које нису измерене од јуна од 1981. године, саопштила је национална метеоролошка агенција АЕМЕТ.

Додаје се да региони северне Италије ризикују да изгубе до половине своје пољопривредне производње због суше, а департман Жиронда у Француској забранио је јавне догађаје, укључујући и концерте на отвореном, као и оне у затвореним просторима без клима уређаја.

EUR/RSD 117.2018
Најновије вести