(ВИДЕО) ЛЕНА КОВАЧЕВИЋ БИЛА У ЖИРИЈУ НА ЕВРОВИЗИЈИ ПА ПРИЗНАЛА: „Нисам очекивала бољи пласман Србије”, а ево шта каже о Бејби Лазањи

Певачица Лена Ковачевић на протеклој Евровизији била је председница српског жирија, који је оцењивао све кандидате кроз три фестивалске вечери, чије је бодове у финалној вечери у живом преносу изнела Констракта.
1
Фото: Dnevnik i Youtube Printscreen/Eurovision Song Contest

Поред Лене Ковачевић у стручном жирију Србије ове године нашли су се и певачица Зејна Муркић, прошлогодишњи представник Србије Лук Блек, члан групе „Земља грува” Милован Бошковић, али и композитор и продуцент Алек Алексов.

Како нам је Лена Ковачевић открила, било им је веома забавно да се нађу у овој улози, те открила да су једногласно размишљали.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lena Kovacevic (@lenakovacevic_official)

 

– Криво ми је због песме грузијске представнице „Firefighter” коју је радио наш Дарко Димитров. Ја сам лично дала много већи број поена него што смо у коначном збиру као жири дали. Она је мени била у топ пет кандидата, Зејни такође. Међутим, када се саберу гласови жирија онда је питање да ли је српски жири доделио некоме поен или није. То може да буде незахвално јер се онда коментарише Србија је дала толико и толико бодова некоме – истакла је за наш лист Лена Ковачевић и додала да је ипак много лакше бити у жирију Евровизије, него националног избора за представница Србије на овом такмичењу, што је искусила 2023. године. – То је много лакше него када си жири за нашу „Песму за Евровизију” јер ту се замераш директно колегама и баш је незахална улога. Не верујем да бих то више радила. Једноставно много је незахвално. Боље је певати и наступати на том такмичењу. То сам рекла када сам се ове године учествовала са песмом „Зови ме Лена”, а то и даље мислим.

Како нам је даље рекла, није им сметало што је ове године све друго сем музике било у фокусу Евровизије, јер је то, како је истакла, очекивано.

– Знате, неко направи себи позитивну рекламу, неко негативну, али, на крају крајева, то је све шоу. Да ли неко играо у пентаграму или скидао се го... То је увек јефтин маркетиншки трик, ако мене питате, да се привуче пажња медија. На крају, данас када сам отишла на тренинг, слушала сам песму „Mon аmour” коју је отпевао Француз. Значи то чујемо после свега. Мислим да је то била најбоља песма, али ако причамо о Евровизији од пре 20, 30 година, када је то било све. Данас се од Евровизије очекује спектакл и да паднете у несвест у та три минута наступа – казала је популарна певачица.

Цео интервју са Леном у којем је споменула и Јелену Томашевић можете погледати и на нашем Јутјуб каналу у наставку: 

Лена се осврнула и на наступ српске представнице, откривши нам да би волела у будућности да сарађује са њом, будући да је Теја Дора позната као кантауторка и да другима пише песме.

– С једне стране сам очекивала сам већи пласман, а са друге стране и не. Зашто? Могло се очекивати јер је стварно њена песма дивна, када слушате рефрен те песме стварно се најежите. С друге стране и нисам очекивала да се боље позиционира управо због тога што је данас на Евровизији често фокус на неким стварима за које уопште више немамо рецепт. Није више упитна лепа строфа, леп рефрен, добар певач, квалитетна изведба – рекла је Лена Ковачевић.

 

Казала нам је и да јој је представник Хрватске Бејби Лазања од првог дана, када је чула његову песму на тамошњем избору „Дора” био апсолутни фаворит за победу. Ипак, каже, није много омашила, будући да је такмичење завршио као другопласирани.

– Мислим да је много лепо да се поново повезујемо са Хрватском музички. Имамо много добрих дуета и неке добре ствари се дешавају – истакла је Лена.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести