ОТИШЛА БАКА ДОРОТИ СКОЧИЛА ПАДОБРАНОМ у 104-ој, умрла недељу дана касније

Умрла је Дороти Хофнер, 104-годишња жена из Чикага, чији би недавни скок падобраном могао да уђе у Гинисову књигу рекорда под "најстарија особа која је икада скочила падобраном из авиона".
1
Фото: Youtube Printscreen

Дороти је преминула у дому за старе само 7 дана пошто је одрадила скок за светски рекорд. Особље дома пронашло ју је у соби и речено је да је умрла у сну. Првог октобра искочила је из авиона с висине од 4100 м, 140 км југозападно од Чикага.

"Била је неуморна. Она није била неко ко би дремао поподне или се не би појавио на било каквом догађају, вечери или било чему другом. Увек је била ту, потпуно присутна", испричали су запослени.

"Године су само број", рекла је Хофнер публици након слетања. И није јој то био први пут да је скочила из авиона: већ је скакала кад је напунила 100 година.

Из дома кажу да раде на папирологији како би Гинисова књига рекорда службено постхумно потврдила Дороти као најстарију падобранку на свету, али очекују да ће то потрајати. Садашњи рекорд поставила је у мају 2022. године 103-годишња Линеа Ингегард Ларсон из Шведске.

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести