АУТЕНТИЧНИ ЗАТИБОРАЦ ДРЖИ КАБИНУ ГОЛД ГОНДОЛЕ Највећа туристичка атракција у Србији сада има јединствени симбол од дрвета (ФОТО)

ЧАЈЕТИНА: Слике Голд гондоле на Златибору обишле су свет, али сада је ова турстичка атракција добила и један својеврсан симбол и то сличан оном који већ годинама стоји на Краљевом тргу у центру планине, а дело је врсног дрводеље Миладина Лекића из села Шљивовица.
2
Фото: РИНА

Кабина Голд Гондоле од дрвета, коју држи стари Златиборац са неизбежним брковима најбоље показује спој старог духа планине са новим садржајима, који напредују и опстају заједно, без обзира на све полемике.

И управо једна од највећих туристичких атракција и ове летње сезоне је оборила све рекорде посећености, а за ове три године колико постоји превезла је скоро 700.000 путника.

- Овај август је премашио прошлогодишњи, то су цифре од око 40.000 превезених људи у току месеца што су заиста велики бројеви и ми смо презадовољни. Мислим да смо акцијама које смо спроводили током летње сезоне поспешили посету и унапредили број посетилаца, јер смо имали и ноћне вожње, рекла је за РИНУ Бојана Божанић директорка Голд Гондоле.

Фото: РИНА

Посетиоци из земље, али и иностранства уживају у вожњи Гондолом и радо се враћају како би уживали у нестварним пределима.

- Прилично је дуга вожња, лепо се види природа, свиђа нам се што још једна станица има на језеру. Допада нам се што овде може осам до десет људи да седне у једну кабину, доста је мирнија и удобнија за разлику од оне којом смо се возили у Турској где нас је било око 50. Ово је мирно и вожња је предивна, баш за уживање", каже брачни пар из Босне и Херцеговине.

Богати садржаји очекују све посетиоце и током јесени и зиме када се такође очекује велики број туриста на овој планинској лепотици.

РИНА

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести