Црна Гора међу најбрже растућим туристичким дестинацијама на свету

Светски савет за путовања и туризам (WTTC) прогласио је Црну Гору једном од најбрже растућих туристичких дестинација на свету, а светски медији пишу да је ова мала балканска земља идеална дестинација за куповину некретнина.
crna gora kotor pixabay
Фото: pixabay.com

Црна Гора, дом нешто више од 620.000 људи, нуди истински разноврсну туристичку понуду у којој свако може пронаћи нешто што му одговара, посебно у летњем периоду.

Туристе и посетиоце црногорског приморја ове године дочека ће 438 уређених купалишта која ће бити организована на 100 природних песковитих и шљунковитих плажа и бројним изграђеним купалиштима пише фокус.ба.

Будва је неприкосновени центар забавних догађаја. Предивне плаже, добра гастрономска понуда, бројне манифестације само су део богате понуде пуне фестивала и догађаја за свачији укус.

Улцињ је препун песковитих плажа који има понуду локалних специјалитета.

Драж Котора чини замршени сплет уских, кривудавих уличица аутентичне културно-историјске вредности. Налази се на Унесковој листи светске културне баштине. Туристима који бораве овде, препоручује се и посета барокном градићу Перасту са предивним палатама.

Фото: pixabay.com

Тиват је омиљено монденско боравиште како домаћих тако и страних туриста. Препознатљив је бренд и за бројне луксузне јахте и бродове.

Херцег Нови савршено је место за књигу, филм, слике и музику. Поред познатих тврђава и излетишта за љубитеље активног одмора, ту су планина Орјен са обеженим стазама и ендемским биљним врстама.

За оне који желе да уживају у комфору мањих плажа, Бока Которска смештена у малим увалама савршена је дестинација, док за госте који воле провод идеалне су будванска и барска ривијера, с плажама Јаз, Словенска плажа, Чањ, Бечићка плажа и Сутоморска плажа.

Квалитет морске воде на црногорским купалиштима прати се од маја до октобра у петнаестодневним интервалима на 100 локација дуж обале.

Током 2018. године, Црна Гора ће према проценама имати око 30 плажа са међународним признањем Плава заставица.

Овог лета, широм Црне Горе одржаће се око 300 манифестација, од популарних музичких па све до културних као “Град Театар” у Будви, “Пургаторије” у Тивту, “Барски летопис”, “Монтенегро филм фестивал” у Херцег Новом и “Котор Арт фестивал”. Познати музички фестивали “Саутерн сол” у Улцињу, “Си денс” и “Монтенегро Сан Реге” у Будви, “Си рок” у Котору, “Лејк Фест” и “Бедем фест” у Никшићу привући ће посетиоце из свих делова света.

Фото: pixabay.com

Цене смештаја у Црној Гори приступачне су и одговарају различитим платежним могућностима, а остале су на прошлогодишњем нивоу.

Крећу од шест евра, у хотелима са две и три звездице од 15 евра, а у хотелима са четири звездице од 30 евра на бази ноћења с доручком.

Црна Гора има око 400 хотела, са преко 40.000 лежајева, док је у 2017. години отворено 32 нова хотела, од чега 75 одсто високе категорије.

Аутобус Будва – Сарајево пролази кроз Јабланицу, Гацко, Фочу, Билећу, Невесиње, Требиње и Мостар зависно од руте, а цена повратне карте је од 32 до 39 евра.

Линија Будва – Бања Лука пролази кроз Дубровник, Јајце, Широки Бријег, Бугојно, Метковић, Требиње зависно од руте, а цена повратне карте зависно од превозника креће се од 42 до 78 евра.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести