Копаоник оборио летњи рекорд - спреман за зимску сезону

БЕОГРАД: Током летње сезоне оборен је рекорд посећености на Копаонику од када постоје летњи садржаји, а из Скијалишта Србије истичу да се на тој планини завршава историјски важан пројекат гондоле од Брзећа до Малог Карамана.
kopaonik
Фото: Ilustracija/ pixabay.com

Директор Скијалишта Србије Деја Ћика у разговору за Курир каже да је летос било 2,7 пута више туриста него 2019. године у истом периоду, а томе је допринело поштовање свих мере предострожности.

"Током целог лета радила је стаза за летње скијање, а током четири викенда организоване су промо цене за летње садржаје", рекао је он.

Прошла скијалишна сезона иако је завршена 20 дана раније због здравствених околности била је добра јер је на белим стазама током четири месеца било између шест хиљада и седам хиљада скијаша.

"Ове године решавамо једно од најважнијих пројеката за српски туризам - гондолу која ће повезивати туристичко насеље Брзеће са центром Копаоника. А ски центар ће бити проширен за четири нове стазе", рекао је он.

Додао је да скијаши ове зиме моћи на жичаре уз поштовање прописаних мера, са маскама и банданама - заштитним марамама за снег.

Претпродаја пакета карата за ски сезону почеће 15. новембра са 15 одсто попуста за све који их купе до краја новембра, а уследиће попусти од 10 и пет одсто.

invazija
31.10.2020 • 14:44
Obozavam Kopaonik, cim se bude zabeleo, uzimam mms rent a car i idem makar na vikend da odmorim dusu !
Milena
22.12.2020 • 09:17
Kopaonik je divna planina, jeste da se mnogo gradi i da se sve neki fensi apartmani promovišu ali možete pronaći i lepe vikendice. Ja sam ih našla na ovom sajtu https://topsmestaj.com/
EUR/RSD 117.5821
Најновије вести