Курц: Неће бити уобичајених путовања док нема вакцине

„Имаћемо другачију слободу путовања, која ће веома зависити од ситуације у појединим земљама“, нагласио је аустријски канцелар Себастијан Курц у интервјуу бечком дневнику „Хојте“.
kurc, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Mirković, arhiva

БЕЧ: Аустријски канцелар Себастијан Курц истакао је данас да ове године треба избећи одмор, како се вирус не би поново увезао из других земаља у Аустрију и нагласио да ће слобода путовања изгледати другачије, те ће зависити од тога да ли у једној земљи постоји претња од вируса.

„Имаћемо другачију слободу путовања, која ће веома зависити од ситуације у појединим земљама“, нагласио је Курц у интервјуу бечком дневнику „Хојте“.

Како би се у Аустрији спречио други талас инфекције, који би могао бити гори од актуелног, Курц каже да ће све нас све док нема вакцине, тачних брзих тестова или делотворних лекова, ова болест пратити и све док тога не буде неће бити ни неограничене слободе путовања какву смо познавали.

Упитан да ли ће тако бити могући само одмори у Аустрији Курц је казао да не може замислити да Аустрија успешно победи овај вирус, а да потом неодговорно буде увежен из других земаља.

„Биће земаља где вирус више неће бити проблем и земаља где је опасност присутна. Зависиће од ситуације у појединим земљама. Дугорочно остаје циљ да се укину унутрашнеј границе у Европи, али ни у ком случају прерано“, подвукао је канцелар.

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести