Због грешке Гугла норвешко село преплавили туристи (ВИДЕО)

Анонимно норвешко село Фосморк је доживело прави туристички бум и у последње време је преплављено туристима из целог света, не због сопствене лепоте, историје или неког јединственог производа, него због катастрофалне грешке Гугл мапа (Google Maps), објавио је Индипендент.
preikestolen, YT printsscreen
Фото: Youtube Printscreen

Наиме, сви ови збуњени туристи уопште не желе да виде Фосморк, него су кренули пут чувене литице Преикестолен, коју је Гугл навигација погрешно позиционирала тридесетак километара даље и на потпуно погрешној страни фјорда од оне на којој се велелепни видиковац налази и наводи их, погађате, усред сеоцета Фосморк...

Испред села се сада свакодневно ствара гужва од силних минибусева, приватних и рент-а-кар аутомобила, чији путници, као и сви ми уосталом, више не користе конвенционалне карте, него своју путничку судбину потпуно стављају у руке GPS-a, што се не покаже увек као најпаметније решење.

Thumbnail

Срећом, мештани се не жале превише и кажу да ни у сну нису очекивали да ће им се усред родног села пружити прилика да свакодневно разговарају са људима из целог света. Штавише, љубазно и стрпљиво објашњавају залуталима како да нађу оно што траже. Невоља је што то споразумевање на различитим језицима није увек баш тако једноставно, а додатна невоља је у томе што је пут до села Фосморк поприлично узан, те многи туристи умеју да покажу непријатне знаке нервозе када чују да је клацкање тим путићем било потпуно узалудно и да сада истим путем морају назад.

Након бројних притужби, Гугл се огласио само штурим саопштењем да они веома цене повратне информације својих корисника и да константно раде на побољшању свог сервиса. Надајмо се да ће то ускоро и спровести у дело јер је литица Преикестолен заиста чаробно место одакле се пружа спектакуларан поглед на типичан норвешки крајолик избраздан фјордовима.

Уосталом, погледајте видео и уверите се и сами...

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести