НОВО ПРАВИЛО У ЦРНОЈ ГОРИ Лежаљке и сунцобрани бесплатни после пет

БУДВА: Црна Гора је ове године донела ново правило о коришћењу плажа које ће обрадовати све њене госте, наиме, после 17 часова коришћење лежаљки и сунцобрана на јавним и другим плажама, сем хотелских, биће потпуно бесплатно.
crna gora plaza, pixabay.com
Фото: pixabay.com

То је за српске медије у Будви рекао директор Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе Предраг Јелушић и додао да није било "пристојно наплаћивати пуну цену коришћења плажног мобилијара свакоме ко дође поподне".
"Зато смо ове године увели да после 17 часова на јавним и другим плажа, сем хотелских, закупци немају право наплате плажног мобилијара", рекао је Јелушић.

Наиме, сем те новине, према новом Правилнику о уређењу купалишта и плажа, а које је усвојено пре два месеца, од ове године ће на свакој плажи бити постављена информативна табла.
На њој ће, како је објаснио Јелушић, бити истакнуто које је радно време плаже, која је цена лежаљке и сунцобрана, квалитет воде који ће се мерити на сваких седам до 10 дана и тип плаже - пет френдли, нудистичка, јавна или хотелска плажа...

"На тај начин ће сваки гост имати пуну инфромацију о самој плажи и њеним ценама, тако да више нема изненађења, а закупце ћемо контролисати да ли раде у складу с Правилником, и у супротном биће санкционисани", подвукао је Јелушић.

Још једна новина на црногорском приморју јесте да ће од ове године, осим јавних и хотелских плажа, у понуди бити 12 тематских плажа, тако да ће заљубљени парови, млади жељни провода, нудисти или гости с кућним љубимцима имати своје "парче обале" где ће моћи да се опусте.

EUR/RSD 117.5757
Најновије вести