Ово су најпопуларније дестинације у 2018.

Пролеће је коначно, и то не само календарски, стигло. Наравно, лепо време већину одмах „баца“ на размишљање на тему „куда на одмор“. С тим у вези, ево неколико трендова, то јест, дестинација које би овог лета требало посетити. Ако сте у могућности, наравно...
putovanje odmor
Фото: pixabay.com

Еолска острва, разасути на североистоку Сицилије, једно су од ин дестинација. Овај вулкански архипелаг је до сада био мање познат, али кристално чисто море, прекрасни планински крајолици, раскошна архитектура и богата медитеранска гастрономска понуда обећавају комплетан „сладак живот“ одмор за свакога.

Посетиоцима се, између осталог, препоручује да оде на излет око Страмболија где се може уживати у прекрасном заласку сунца, али и видети права вулканска активност.

Фото: pixabay.com

За оне који уживају у ртазгледању и упознавању локалног становништва, препорука је да свакако изнајме веспу и крену у истраживање овог чаробног острва.

Боцвана се тек недавно нашла у центру пажње, тачније оног тренутка када је објављено да ће принц Хари и Меган Маркл тамо отићи на свој први службени одмор.

Фото: pixabay.com

Очаравајући крајолици препуни богатим стаништима дивљих животиња, као и сафари који се сматра једним од најбољих искустава које може да се доживи више је него довољно као разлог да се упутите у ову афричку земљу.

Недалеко од Сицилије крије се Малта, која је дом апсолутно свега. Од прастарих храмова до изузетног средњовјековног града Мдине. Исто тако, Валета је проглашена европском престолницом културе за 2018. годину и једно је од тек откривених драгуља Медитерана.

Фото: pixabay.com

Ако планирате путовање у ово питорескно место, гледајте да то буде током наредних месецима јер се тамо одржава фантастичан догађај „Такмичење мора“.

Чиле је до сада био у сенци суседне Аргентине, али је ове године овај чудесно разнолик крајолик напокон добио заслужену пажњу. Свакако би требало посетити пустињу Атакаму, која је толико сува да ју је НАСА искористила за тестирање терена с каквим ће се сусрести у својим експедицијама на Марсу.

Фото: pixabay.com

Ово је земља у којој заиста можете да бирате у каквом природном крајолику желите да уживате: пустиња, прекрасна планинска подручја или очаравајућа тиркизна језера, на вама је да изаберете. Осим тога, уживаћете и у познатом менталитету Јужне Америке и култури с каквом се можете срести само у Чилеу.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести