Болсонаро: Масково могуће преузимање Твитера је „дах наде”

САО ПАУЛО: Бразилски председник Жаир Болсонаро назвао је предложено преузимање Твитера од Елона Маска „дахом наде” када су се њих двојица данас састали у Бразилу.
tviter
Фото: pixabay.com

У разговору с америчким мултимилијардером у луксузном хотелу у близини Сао Паула, Болсонаро је поздравио Маскову понуду за Твитер, преноси Ројтерс.

Том приликом Болсонаро је осудио главне платформе друштвених медија због њихових напора да се боре против дезинформација, укључујући уклањање његових неутемељених коментара који повезују вакцине против ковида са развојем АИДС-а.

Наводи се да је овај крајње десничарски националиста, глобално осуђиван због залагања за ширење рударства и пољопривреде у Амазонији, као и због еколошког назадовања Бразила, јер недавни сателитски подаци показују да је крчење шума бразилског Амазона порасло на 15-годишњи максимум под Болсонаром.

„Рачунамо на Елона Маска да ће Амазон поново бити познат свима у Бразилу и свету, да покаже како смо га заштитили и колико штете наносе они који шире по том региону”, рекао је Болсонаро.

Маск је твитовао да има за циљ да у Бразилу разговара о даљем праћењу стања прашуме и настојању да се широкопојасни интернет доведе у та рурална подручја.

Ројтерс још наводи да је посета пружила подстицај Болсонару који се суочава са све већом изолацијом због стања животне средине у његовој земљи и пријатељских односа са руским председником Владимиром Путином.

Болсонаро је дугогодишњи конзервативац који је остао без савезника у САД када је бивши амерички председник Доналд Трамп изгубио на изборима 2020. године, док је Маск недавно описао да се његова сопствена политика креће удесно, с чим у вези је недавно изјавио да је раније гласао за демократе, али да ће сада подржати републиканце.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести