Дорси више није извршни директор Твитера: Време је за промене

САН ФРАНЦИСКО: Оснивач и извршни директор Твитера Џек Дорси поднео је оставку на место првог човека ове друштвене мреже и одлука одмах ступа на снагу, а Дорси ће остати члан менаџмента Твитера најмање до следеће године.
dzek dorsi tviter
Фото: Tanjug (AP Photo/Francois Mori, File)

Технолошки шеф Твитера Параг Агравал ће преузети улогу извршног директора.

Одлучио сам да напустим Твитер јер верујем да је компанија спремна да крене даље од својих оснивача. Моје поверење у Парага као директора је велико. Његов рад у претходних 10 година је био трансформациони. Дубоко сам му захвалан због његових вештина, срца и душе. Време је за вођство, саопштио је Дорси, пренео је Си-Ен-Ен.

Дорси се обратио и на Твитеру, где је написао да је то била само његова одлука.

Било ми је тешко, наравно. Волим ову мрежу, компанију, волим вас све, много. С једне стране сам тужан, с друге сам радостан. Нема многих компанија које су достигле овај ниво. И нема много оснивача који бирају добробит компаније пре свог ега. Знам да ћемо доказати да је ово био прави потез, написао је Дорси.

Након објаве ове вести, Твитерове акције су скочиле за 11 одсто.

Дорси осим Твитера има и дигиталну платну компаније Сквер.

Иначе, један од акционара Твитера "Елиот Менаџмент" затражио је смену Дорсија с места директора још 2020. године, пре него што је инвестициона фирма постигла договор са менаџментом компаније Твитер.

Оснивач "Елиот Менаџмента" и милијардер Пол Сингер питао је тада да ли Дорси треба да води обе компаније, позивајући га да напусти функцију једне од њих (Твитер или Сквер).

EUR/RSD 117.3343
Најновије вести