Мајкрософт улаже милијарду долара у Масков ОпенАИ

ЊУЈОРК: Амерички техолошки див Мајкрософт уложиће једну милијарду долара у компанију ОпенАИ у власништву Илона Маска, ради развоја технологија вештачке интелигенције које могу да решавају комплексније задатке, објавиле су данас две компаније.
roboti.jpg
Фото: freeimages.com

Кроз партнерство, компаније ће развити нове суперкомпјутерске технологије на Мајкрософтовој платформи Азуре АИ, а Мајкрософт ће постати ОпенАИ-ов ексклузивни провајдер клауд услуга, преноси америчка мрежа ЦНБЦ позивајући се на саопштење две компаније.

Модерни системи вештачке интелигенције добро функционишу када је у питању специфичан проблем за који су прошли обуку, али за добијање система вештачке интелигенције који ће помоћи у решавању неких од најтежих проблема са којима се данас суочава свет, биће потребна генерализација и дубоко овладавање вишеструким АИ технологијама, наводи се у саоопштењу.

Визија ОпенАИ-а и Мајкрософта је да вештачка интелигенција сарађује са људима како би помогла у решавању мултидисциплинарних проблема, укључујући глобалне изазове као што су климатске промене, персонализована здравствена заштита и образовање, закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести