Руси граде најмодерније подморнице темпом из совјетских времена

Руске флоте ће добити најмодерније подморнице, чија производња представља тријумф руске технологије, изјавио је за портал „Взгљад“ адмирал Игор Касатонов, коментаришући писања медија да ће Ратна морнарица Русије наредне године добити шест подморница.
1
Фото: Youtube Printscreen

„То је систематско повећање производње и тријумф руске технологије. Сада се осигурава постепени повратак темпу изградње војних бродова који је постојао за време Совјетског савеза. То говори о високим организационим способностима директора наших предузећа“, рекао је командант Црноморске флоте Русије, адмирал Игор Касатонов.

„Ми се сећамо да је у земљи, у одређеном периоду, грађено 215 подморница пројекта 631. Такође, за седам година било је изграђено 13 стратешких подморница пројекта 667“, подсетио је адмирал.

Према његовим речима, системска производња подморница поставља висок темпо рада за читаву производњу и тај темпо ће се задржати, јер постоји потражња морске флоте за подморницама.

Касатонов је негирао речи скептика који сматрају да је предаја шест подморница Ратној морнарици Русије случајност и који тврде да је то диктирано померањем контролних рокова пуштања подморница у рад.

„Постоје критичари и нека они критикују“, приметио је адмирал.

„Све подморнице које се граде су врло различите, али су све оне четврта генерација, што је складу са највећим стандардима светске праксе бродоградње. Различите флоте ће добити те подморнице. То говори о томе да се сви ти правци постепено поклапају и читав свет треба да се припреми за огромну предност Русије у тим правцима“, закључио је Касатонов.

Спутњик

EUR/RSD 117.3388
Најновије вести