У Дунав осигурању од сада осигурање и за мобилни телефон

БЕОГРАД: Компанија "Дунав осигурање" свим власницима нових мобилних телефона купљених у мтс пословницама омогућава осигурање мобилних телефона, новом полисом, јединственом на српском тржишту, саопштено је из те осигуравајуће куће.
mobilni telefoni pixabay
Фото: pixabay.com

Према најновијим истраживањима, у Србији сваки други корисник мобилног телефона имао је поломљен екран или веће физичко оштећење телефона, док је сваком петом власнику мобилни украден.

Поправка код неовлашћеног сервисера обично је јефтинија него у овлашћеном сервису, али се тиме губи гаранција произвођача. Овај и други бројни разлози довољан су аргумент да свој мобилни телефон осигурате полисом "Дунав осигурања“, истичу из те компаније.

Полиса осигурања покрива механичка оштећења, уништење уређаја и штете које нису покривене гаранцијом, укључујухи и лом екрана, затим нестанак или губитак телефона услед провалне крађе и разбојништва, оштећења услед директног дејства течности или испарења изазваних водом и другим течностима, као и трошкове неовлашћеног коришћења уређаја у случају провалне крађе и разбојништва.

Полисом осигурања корисник добија поправку телефона у овлашћеном сервису у случају физичког оштећења, или нови уређај у случају провалне крађе и разбојништва.

Како објашњава Алекса Аксентијевић, директор Главне филијале "Дунав осигурања" Београд 1, када купац изабере паметни телефон у мтс пословници и одлучи се за постпејд тарифу, код продавца телефона може да уговори и заштиту за свој нови уређај, односно полису осигурања која ће га штитити током периода отплате телефона (24 месеца).

Процедура је једноставна, а висина премије осигурања зависи од цене купљеног мобилног телефона.

За телефон чија је вредност до 19.360 динара, месечна премија износи 199,50 динара, а за уређај чија је цена до 38.720 динара - висина премије је 378 динара. Овом полисом могуће је осигурати и телефоне чија је цена виша од наведених примера.

Уколико се догоди оштећење, нестанак или крађа уређа, штету треба пријавити у року од три дана: у мтс пословници, или бесплатним позивом на број телефона Кол центра осигуравача 0800 130 147, или на имејл адреси telekom.rs@allianz-assistance.at.

За више информација заинтересовани могу да се обрате продавцима на продајним местима мтс или да се информишу на сајту мтс (www.mts.rs), односно Компаније „Дунав осигурање“ (www.dunav.com).

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести