Видео игра постала хит због грешке

Верујемо да нема особе која барем једном у животу није нешто прогрешно кликнула, можда је тако послата порука погрешној особи, купљено нешто што нема смисла, или у овом случају – довело до велике популарности игре.
z
Фото: pixabay.com

Таква ситуација је задесила студио HuperReuts, у жељи да промовише своју игру на поштен начин направио велику грешку само једним кликом, пише Фокус.

Девелопер је желио да своју игру, свемирску пуцачину Evolvation, промовише поделом бесплатних кључева, али је убрзо схватио да се многи од тих кључева продају нелегално путем интернета. У жељи да томе стане на пут, девелопер је грешком кликнуо на команду која је деактивирала велики број кључева који су поштено купљени.

Тада је све почело, прво су многи бесни фанови бомбрадовали Steamстраницу игре негативним оценама због те невероватне, али случајне, манипулације па је игра добила велики број негативних оцена и жалби.

Запослени је имао времена и стрпљења да свакоме одговори да се ради о грешки и затражио је помоћ од компаније Valve. Власник Steama му није изашао већ му је дао савет да истражи друге опције.

Тако је девелопер дошао на одлуку да привремено начини игру бесплатном, али мукама није дошао крај. Свако воли бесплатне ствари па је тако велики број играча похрлио да за џабе испроба Evolvation и тако је број играча са свега једног на дневном нивоу скочио на чак 180.000.

Проблем је у томе што се тако нешто није ни очекивало, па су настали проблеми са логовањем и селектовањем бродова. Девелопер је на ово одговорио надоградњом сервера, али је проблем што тај тим који чини свега два човека не зарађује готово ништа јер игра нема систем монетизације.

Стварно се надамо да ће девелопери наћи начин да се опораве из овог хаоса у који су упали захваљујући једном погрешном клику, закључује Фокус.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести