ЗА ПОВЕЋАЊЕ ПРОДУКТИВНОСТИ Мајкрософт ће до 2025. године научити два милиона ЉУДИ да користе АИ у овој држави

ЊУ ДЕЛХИ: Амерички технолошки гигант Мајкрософт је објавио да ће до 2025. године научити два милиона грађана Индије да користе алате вештачке интелигенције (АИ), у оквиру инцијативе ADVANTA(I)GE INDIA.
ai vestacka inteligencija, pixabay.com
Фото: pixyabay.com

Покретање програма најавио је извршни директор Мајкрософта Сатја Надела током званичног путовања у Индију.

Надела, који је пореклом из Индије, током посете позвао је компаније да користе вештачку интелигенцију за повећање продуктивности и побољшање квалитета производа.

Мајкрософт процењује да 90 осто индијских извршних директора каже да од својих будућих радника очекују знања у вези са АИ, док 78 одсто индијских радника сматра да њихове вештине у области вештачке интелигенције нису довољне за решавање актуелних проблема.

Обука ће се одвијати преко локалних центара за запошљавање, курсева вођења каријере, школа, колеџа и универзитета и очекује се да ће обухватити 500.000 ученика у градовима и 400.000 школараца у удаљеним регионима Индије.

Поред тога, Мајкрософт ће обезбедити детаљну обуку за 100.000 младих жена.

Мајкрософт такође планира да унапреди АИ вештине 250.000 индијских владиних званичника и проширити могућности за 2.500 непрофитних организација које ће заузврат моћи да обуче још 750.000 младих људи за рад за вештачком интелигенцијом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести