Аустралијанцу криглу пива наплатили скоро 62.000 евра

МАНЧЕСТЕР: Један аустралијски новинар платио је криглу пива у једном манцестерском хотелу 55.000 фунти (61.356 евра) - грешком девојке за баром.
pivo krigla
Фото: pixabay.com

Питер Лејлор, новинар једног аустралијског листа, платио је астрономску суму за једну флашу дојчерс ИПА пива у хотелу Малмезон, након што је дан провео гледајуци крикет на Олд трафорду.

"Одлуцио сам да попијем пиво у повратку и свратио сам јер су ми ту били смештени другари", казао је Лејлор.

"Кад сам платио, нисам носио своје наоцаре, а било је неких проблема са ПОС терминалом, тако да сам морао двапут да погледам. Имао сам неки чудан осећај и упитао: ’Колико сам платио то пиво?’ Девојка за баром погледала је рачун и казала: ’О, боже!’, а онда је мало оклевала да ми га покаже", испричао је Лејлор.

Он каже како је, након што је увидео да му је наплаћено 55.000 фунти, менаџер хотела сместа признао грешку и обећао да ће му помоћи да то среди са банком.

Лејлор је отишао, погрешно претпоставивши како банка неће прокњижити тако велику исплату у сваком случају.

"Пробудио ме је телефон, звала ме је успаницена жена која је открила огромни мањак на мом хипотекарном рачуну", казао је Лејлор.

"Узму новац за секунд, али изгледа да им треба 10 радних дана да га врате", прокоментарисао је он, преноси "Гардијан".

Портпарол хотела каже да тренутно спроводе истрагу у вези са тим догадајем и да су успоставили контакт с Питером како би се извинили и уверили га да ће све бити решено што пре, преноси Б92.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести