Ђаци у Беранама засадили липу Балашевићу у част

БЕРАНЕ: Ученици Средње стручне школе у Беранама посадили су у школском дворишту дрво липе у част преминулог кантаутора Ђорђа Балашевића.
b
Фото: Printscreen/radioberane.me

Како наводи Радио Беране, инспирација су им били његови стихови:"Ко није дрво разумео прво, па тек онда садио, тај није ништа урадио. И, схватиће кад-тад да не зна шта је хлад".

А идеју им је дао професор Мехди Бата Адровић, преносе подгоричке Вијести.

Изгубили смо једно велико име. Ђолета можда нисмо познавали лично, али је кроз своје стихове допирао до оног најдубљег у нама и чинило се као да он веома добро познаје све нас. Надам се да ће испод ове липе неки нови клинци још дуго говорити његове стихове, рекао је Адровић.

Председница ђачког парламента Средње стручње сколе Инера Латић рекла је да очекује да ће липа у садашњим и будућим генерацијама будити лепа сећања и успомене на Балашевићево стваралаштво и његову личност.

Надам се да ће се уз ''Једном су садили липу'' и остале његове стихове и у будуће уживати, јер је Ђорђе свакако особа која је за собом оставила неизбрисив траг, рекла је Латић.

У многим градовима у региону и Црној Гори грађани су се претходних дана окупљали и палили свеће у знак сећања на Балашевића, који је преминуо у петак у 68. години.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести