ДВОГОДИШЊАКИЊА ПОСТАЛА НАЈМЛАЂИ ЖЕНСКИ ЧЛАН МЕНСЕ Остварила Гинисов рекорд

Двогодишња Ајла МекНеб из америчке савезне државе Кентаки постала је најмлађи женски члан Менсе, а такође је остварила Гинисов рекорд.
e
Фото: Pixabay.com

Родитељи девојчице, Џејсон и Аманда, приметили су Ајлину способност да чита речи уназад, након чега су уочили речи исписане разнобојним словима на играчкама по кући, као и реч "мачка" поред породичног љубимца Бугера.

МекНебови су контактирали психолога који је тестирао интелигенцију девојчице, за коју је направио изузетак након што је чуо за њене таленте, пренео је Гардијан.

Након што је у јуну 2022. остварила резултат од 99 перцентила интелигенције за дати узраст на Стендфорд-Бинет IQ тесту, Гинис је званично признао Ајлу као најмлађег женског члана Менсе, непрофитне организације која у своје чланство прима особе које постигну резултат од најмање 98 перцентила на Стендфорд-Бинет или другим стандардизованим IQ тестовима.

Породица МекНеб се нада да ће учлањењем у Менсу наћи заједницу родитеља с којима могу да поделе искуства и пронађу индивидуални план образовања за Ајлу.

 

БОНУС ВИДЕО

 

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести