Хладни талас у САД заледио Нијагарине водопаде

ЊУЈОРК: Делови Нијагариних водопада, на граници САД и Канаде, заледили су се у току јучерашњег дана након што су се прошле недеље температуре спустиле на -18C на реци Нијагари, а хладни талас је још увек присутан у америчкој држави Њујорк и другим деловима Северне Америке, пише Индипендент.
nijagarini vodopadi zaledjeni, EPA/WARREN TODA
Фото: EPA/WARREN TODA

Британски лист наводи да су туристи који су се јуче затекли на Нијагариним водопадима могли да виде и фотографишу велике комаде леда како плутају у води, док су облаци паре и дуга били присутни током целог дана.

Индипендент пише да иако се на неким фотографијама чини да су слапови воде у потпуности смрзнути, вода никада не престаје да тече упркос оваквим условима, а присуство великих површина леда на водопаду забележено је и током 2014. и 2015. године када су поларни циклони погодили то подручје.

Заједно с многим другим савезним државама широм САД током последње две недеље, и Њујорк је погођен јаким хладним таласом, а више снежних падавина се очекује на Нијагари и током следећих неколико дана, наводи британски лист.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести